• Anonym (Man 40+)

    Trivs inte i äktenskapet utan sex

    Har en underbar familj. Problemet är att min fru och jag närapå lever som kompisar. Efter många samtal och även parterapi så kommer vi fortfarande ingen stans. Vi har sex typ en gång i månaden, och det är dessutom typ samma varje gång, noll utveckling. Så här har många år sett ut.

    Har funderat ut och in, och kommit fram till att ett kk vid sidan av kan vara en lösning för att må bättre. Men om man är 40+ och är en helt vanlig man i mängden typ, hur 17 hittar man ett kk?

    Bör ju rimligen finnas tjejer i motsvarande sits, det hade ju vart optimalt!

    Är inte villig att ge upp livet med familjen och då framförallt barnen.

  • Svar på tråden Trivs inte i äktenskapet utan sex
  • Anonym (Pm)
    Anonym (Ccc) skrev 2018-04-26 21:13:34 följande:
    Så uppfattade jag att du skrev, därför jag länkade ditt citat :

    Om du känner att du kan göra det, ligga med din partner för dennes skull trots att du själv är helt ointresserad, så får du göra det hur mycket du vill.
    Ja? det handlar ju om dig, inte om andra? 
  • Anonym (Pm)
    Hustru skrev 2018-04-26 20:19:03 följande:
    Om jag hade haft facit här skulle jag vara mångmiljonär och själv leva i ett lyckligt äktenskap. Jag lyckas inte göra alla rätt, det som kränker mig mest i mitt förhållande är att min man inte pratar med mig om detta. Denna icke-kommunikation och stoppa huvudet i sanden har lett till att vi båda har varit otrogna utan för den skull ha ett öppet förhållande. Vi lever ihop eftersom vi vore ensamma annars och han fattig som en kyrkråtta.

    Inget bra svar kanske men det är min känsla.
    Att ha en partner som inte är villig att kommunicera är ju ett problem i sig isåfall, som kan leda till så många fler problem - som kasst sexliv. Menar inte att förminska det jobbiga i att ha en partner som inte är på samma nivå sexuellt, jag förstår att det är skitjobbigt rent ut sagt. Och ännu mer så om ens partner inte vill prata om det alls. 

    Min huvudsakliga poäng med hela det här är att man i slutändan ändå får lov att göra sina val och leva med dem. Ni båda valde att vara otrogna istället för att kommunicera eller gå isär. Ni väljer att fortsätta leva ihop (säkert av flera bra anledningar) nu istället för att gå isär. Personligen tycker jag inte det är värt att leva olycklig i en relation för att det är jobbigt att gå isär, praktiskt eller emotionellt. Alla tycker inte det, inga problem. Men man måste fortfarande stå för de val man själv gör och inte lämpa över det på ens partner bara. Det går inte att förändra någon annan eller få de att göra som man vill, man kan bara själv välja hur man ska förhålla sig till saker och ting.
  • Hustru
    Anonym (Pm) skrev 2018-04-27 01:40:36 följande:

    Det går inte att förändra någon annan eller få de att göra som man vill, man kan bara själv välja hur man ska förhålla sig till saker och ting.


    Vilken klok insikt, och jag tror det är precis av det du skriver som det går fel. Jag ger inte uppoch tror fortfarande att jag kan ändra min man. Jag är envis som synden och fortsätter hoppas på förändringen. Lite som en politiker som tjatar sönder med sitt snack.
  • Anonym (Ccc)
    Anonym (Pm) skrev 2018-04-27 01:34:46 följande:

    Ja? det handlar ju om dig, inte om andra? 


    Ja, jag skriver hur jag tänker, och reagerar såklart när du missuppfattar vad jag skrivit.

    Du vill ju missförstå mig och verkar anse att jag är dum i huvet. Snobbig attityd.
  • Anonym (Ccc)
    Anonym (Man 40+) skrev 2018-04-27 00:14:01 följande:

    Ja, ni har det bra i övrigt antar jag eftersom du är kvar? Barn ihop som komplicerar det hela kanske? Jag vill inte heller vara otrogen, och tror att det stannar i fantasin. Men skulle verkligen vilja ha ett aktivt och i alla fall ibland, även passionerat sexliv som är mer än bara själva samlaget. Sex gör mig avslappnad, bekräftad, glad och välmående, hur kan det inte vara så för alla?


    Det bara är så, vissa är ointresserade av sex.

    Bara acceptera, lämna eller stanna och vara utan sex.

    Det är de två alternativen du har, ifall ni har diskuterat öppen relation och du fått nej på det.

    Trist läge, men det är så det är.
  • Anonym (Pm)
    Anonym (Ccc) skrev 2018-04-27 05:36:20 följande:

    Ja, jag skriver hur jag tänker, och reagerar såklart när du missuppfattar vad jag skrivit.

    Du vill ju missförstå mig och verkar anse att jag är dum i huvet. Snobbig attityd.


    Nej, vad jag menade var att jag skrev ju bara om att om det funkade för dig så kör på det i den meningen, ingenting om att du skulle ha skrivit att att andra ska ställa upp nör de inte vill, som du trodde att jag gjorde.
  • molly50
    Anonym (Pm) skrev 2018-04-26 18:10:15 följande:
    Men Sexfri! skirver ju att hon vart helt ärlig och rak med det. Och gjort tydligt för sin partner att hon inte längre vill ha sex alls. Det var det jag inte förstod hur det var respektlöst? Hon är ju ärlig med det, och ärlig med att hon fortfarande älskar honom och vill leva med honom - men att det får vara upp till honom om han vill leva på det viset eller inte. Fem år har gått, så gissar på att han på något vis också vill leva med henne trots det?

    Sen, om jag utgår från vad du skrev här istället, kan fortfarande inte se hur det är respektlöst. Menar du att det skulle vara bättre att lämna (med eller utan ärlig förklaring) och inte ens ge partnern en chans att själv välja? 
    Ja,men jag kan inte se att hon har skrivit om hon har sagt till honom att hon inte längre känner någon attraktion för honom.
    (Kärlek och attraktion behöver ju inte nödvändigtvis vara samma sak)
    Har hon gjort det och han ändå väljer att stanna så kan jag inte se några problem med det.
    Då har han ju gjort sitt val och kan inte klaga.
    Har hon däremot inte sagt det och låter honom leva i villfarelsen att hon fortfarande attraheras av honom så tycker jag det är respektlöst.
    Självklart tycker jag att man ska ge sin partner ett val.
    Det var ju därför jag undrade om Anonym (sexfri) hade varit helt ärlig mot sin man.
    Har hon varit det så har jag inget mer att säga om det.
    Carpe Diem
  • Anonym (Sexfri!)
    Anonym (Ccc) skrev 2018-04-26 21:22:15 följande:
    Ville du inte svara på min fråga? Du skrev att du var 100% nöjd med er deal rörande sex och närhet i relationen, och jag undrade om din partner också är lika nöjd.

    Vet att han valt att stanna med dig pga er djupa vänskap och kärlek, och att du menar att han är fri att lämna dig ifall det inte passar, men hur hanterar han sin sexlust? För jag uppfattade att han har en sexlust.

    Och hur tänker du kring att han längtar efter mer närhet än du vill och kan ge honom?
    Nej, för att du inte läst mina kommentarer och tror saker som inte är korrekta.
  • Anonym (Sexfri!)
    Anonym (Kvinna 30) skrev 2018-04-26 23:05:39 följande:
    Jag tycker att det är bra att du är tydlig med vad du vill och det gör det lättare för din partner att välja att stanna eller inte när premisserna är uttalade. Jag antar att ni i början när ni träffades inte hade ett jätteaktivt sexliv?

    Det jag tror många i tråden är frustrerade över är att man kanske tidigare haft mycket sex till att gå flera månader utan och att detta inte diskuterats alls utan bara "hände". Att det man bryter är en tyst överenskommelse liknande den man har att man inte ligger med andra när man väljer att att gå in i ett monogamt förhållande. 
    Vi hade sex i början men inte, som du säger, jätteaktivt.
    Så det är ingen enorm skillnad, det är som att gå från (på en skala 0-10) från 1-2 till 0.
  • Anonym (Kille37skbg)

    Är otrohet okej nån gång? Finns det olika grader av förmildrande omständigheter?

Svar på tråden Trivs inte i äktenskapet utan sex