• Funderar81

    Skaffa barn eller inte? 40+ och ensamstående!

    Känt precis som du och länge tänkt que sera sera, träffar jag en kille så löser det sig, men träffade honom aldrig. Är en aning yngre, 38, men tänkte, vad tusan, jag kollar upp mina chanser. Tog ett blodprov och fick reda på att mina äggreserver är snart slut. Så nu håller jag på försöker på egen hand. Alla andra karriärkvinnor klarar det, så naturligtvis gör jag det också.

  • Funderar81
    UndrandeSökare skrev 2019-02-27 19:45:09 följande:
    Har du vänt dig till Storkkliniken i Danmark för insemination eller ivf?
    Eller hur har du gått vidare?
    Jag vände mig till Sellmer i Köpenhamn först. Det gick jättefort. Hur hygglo som helst, liten mysig klinik. Blev inseminerad i januari. Gick inte vägen. Tror det var pga jag blev jättesjuk mitt i det hela. Gjorde ett andra försök här i februari, samma donator, men nu på Ciconia. De finns på flera ställen, jag fixade det i Århus. Har precis plussat. Nu får jag se om det håller sig eller inte. Glad

    Sellmer har inga läkare så det är utan medicinering, men  om man har koll på sin ÄL så funkar det. Har läst om fler som blivit gravida via dem. Ciconia är gynekologer och jag fick en trigger-spruta där och progesteronvagitorier efteråt. Det ska visst mogna livmodern till implantation. Läkarn tyckte egentligen inte jag behövde det, men jag frågade och nu har jag som sagt ett plus.
  • Funderar81
    UndrandeSökare skrev 2019-02-28 07:59:23 följande:

    Triggersprutan var det Ovitrelle eller Pregnyl du fick?

    Progesteronet var det Lutinus eller Utrogestan?

    Vilken dos progesteron fick du?

    Progesteron är ett graviditetshormon som behövs för att behålla en graviditet. Får man brist på det blir det missfall.

    Så fortsätt med progesteronet till v.14 när moderkakan tar över produktionen av progesteron.


    Hejsan, triggern var Ovitrelle. Progesteronet är Crinone. Läkarn tyckte en dos om dagen var tillräckligt. Så tar den om kvällen, istället för morgon o kväll.
    Smart, fortsätter. Har även läst om folk som fått missfall när de slutat. Nu hoppas jag bara att det var ett bra ägg denna cykeln så det har en chans.
Svar på tråden Skaffa barn eller inte? 40+ och ensamstående!