Inlägg från: Anonym (Häpp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Häpp)

    Hur kan Gud tillåta så mkt smärta?

    Gud menar att du skall tro på henne och att du själv med styrka från henne skall hjälpa din släkting. Människan måste själv lösa sina problem och hjälpa varandra. Gud är din tröst och din styrka som du använder för att hjälpa dig själv och andra.

    Du kan aldrig skylla på Gud för saker som människan åstadkommit.

  • Anonym (Häpp)
    oanonym skrev 2018-04-23 14:31:26 följande:
    Så Gud är bara ansvarig för sjukdomar, naturkatastrofer m.m.? Är det ok att skylla på Gud i de lägena, då ingen människa är inblandad?
    Rent logiskt är Gud ansvarig för allt i universum. I och med att hon gav människan en fri vilja så släppte hon ansvaret för människans handlingar. Djuren och naturen har också "en fri vilja" vilket innebär att om en vulkan får för sig att få ett utbrott så är det vulkanens vilja och inte Guds ansvar.

    Poängen är att saker händer för människan, vi drabbas av andra människors illvilja, naturens nycker och oförklarliga sjukdomar. Oavsett vem eller vad som skapar vår smärta så måste vi själva lösa detta. Gud hjälper oss i tron att vi klarar saker men det är vi som måste lösa problemet.

    Genom att följa Gud och hennes råd så klarar vi vårt liv bättre och vår smärta minskar.
  • Anonym (Häpp)
    oanonym skrev 2018-04-23 16:07:48 följande:
    Ge gärna belägg för att vulkaner har en vilja, tack!

    För övrigt så pekar ganska mycket på att vi människor inte har fri vilja, lite beroende på hur man definierar fri vilja. Men det är en helt annan debatt ....
    Det finns inga som helst belägg när det gäller religioner. Allt handlar om tro och det finns inga bevis, belägg eller fakta bakom.

    Syftet med religion är att samla ett antal människor i en skara och ta kontroll över dom. Genom religiös makt kan man sen ge människor hopp, tillförsikt och en sammanhållning. Kontrollen kan användas för att samla in pengar, förtrycka kvinnor och hindra vetenskaplig utveckling. Detta kan man sen utnyttja för att förtrycka dom, tvinga dom att förtrycka andra och genom religionen döda och utplåna dom som inte tillhör religionen.
Svar på tråden Hur kan Gud tillåta så mkt smärta?