Inlägg från: Sommar26 |Visa alla inlägg
  • Sommar26

    Är det normalt att sonen vaknar 10-15 ggr/natt fortfarande?

    Min son på 21 månader har sedan han föddes sovit oroligt och vaknar minst 10 ggr/natt.

    På BVC har vi sagt detta sedan han föddes och de har sagt "när han blir tre månader, då kommer han börja sova bättre" " När han bli sex månader, då ska du se att han börjar sova mer" " när han blir ett år, då kommer sömnen bli mer jämn" " när han börjar dagis, så kommer han sova hela natten" "jag vet hur jobbigt det är, mitt barn var likadan, försök få avlastning".

    Efter att han började dagis sover han mindre under dagen i jämförelse med hemma. Han vaknar av minsta ljud och har svårt att somna, så där finns det fler "störningsmoment".

    Han fick första tre månaderna försöka att sova i säng bredvid vår, men pågrund av att jag fick hämta upp honom 15-20 ggr/natt och alla ryggskott det genererade i så sov han sedan hos oss.

    Nu har vi sedan tre veckor försökt att han ska sova i sin säng i anslutning till våran men när man sövt om honom 10 ggr så brukar vi ta över honom då det är lättare gjort när han ligger tätt bredvid.

    Vi står snart inte ut. En bra natt vaknar han nio gånger, sedan är der inte ovanligt att det passerar tjugo gånger. Vaknar alltid av ett skrik och gråt, och att han måste ha hjälp att somna om.

    Han äter mkt lite hemma, några ärter och någon pastabit, kanske lite majs. Annars just inget. Har försökt med ALLT. På dagis påstår dem att han alltid äter "en portion" hur mkt nu det är.

    Äter absolut inget animaliskt hemma av någon oförklarlig anledning.

    Han är en väldigt aktiv pojke, kan inte sitta still så man tycker att han skulle behöva sova och äta för att orka.

    Kanske därför det oftast är gnäll och skrik vaken tid också.

    Har länge velar ha utredning om han är känslig mot något födoämnen iom de skrikande uppvaken.

    Till saken hör också att han bajsar ofta och mkt (hur nu han kan ha något att bajsa ut) 4-5 ggr/dag och oftast löst.

    Han är en trygg pojke på dagen men natten verkar vara fruktansvärd och han vill alltid känna hudkontakt för att ens kunna somna om.

    Långt inlägg men hjälp, ska det vara såhär? Känns oerhört tröstlöst då det inte ger sig.

    Tacksam för era åsikter.

  • Svar på tråden Är det normalt att sonen vaknar 10-15 ggr/natt fortfarande?
  • Sommar26

    Tack för era svar. Har nu bokat tid och får träffa läkare om tre veckor. Tråkigt bara att BVC alltd proppsar på att vi "bara ska bita ihop, i några år".

Svar på tråden Är det normalt att sonen vaknar 10-15 ggr/natt fortfarande?