Inlägg från: Lillputte88 |Visa alla inlägg
  • Lillputte88

    Gravidillamående- kan vi peppa varandra?

    Jag mår så illa ännu i vecka 11 och har gjort ert mer eller mindre sen jag plussade. Vågar knappt hoppas att det ska gå om runt de magiska 12 veckorna. Trodde redan jag började må lite bättre men så slog det till med ny kraft. :( Mitt humör är uruselt. Känns så svårt att vara glad när man konstant mår illa. Kräks inte men vissa dagar är illamåendet konstant 24/7.

    Finns ni andra där ute som har det som jag? Jag vill inte klaga heeeela tiden till familj och vänner men kanske någon annan i samma situation orkar tycka synd om oss tillsammans? :) Vill ju få en chans att njuta av graviditeten!!

  • Svar på tråden Gravidillamående- kan vi peppa varandra?
  • Lillputte88
    stragge skrev 2018-05-04 20:52:30 följande:

    Passerade över till vecka 12 i onsdags men mitt illamående är kvar :( mår fruktansvärt dåligt och har gjort sedan några dagar efter ägglossning egentligen. Har du fått något utskrivet mot illamåendet som du testat? Lider så med dig !


    Åååh, fyy, lider med dig också! :( Det är just det där jag är rädd för, att det inte går över. Men samtidigt har många av mina vänner sagt att det nog kan ta till vecka 13-14. Har alltså ingen aning om hur man ska orka om det inte snart går om. Jag har inte testat mediciner, enbart seaband och akupunktur. Överväger nog att testa medicin om det fortsätter efter v. 12. Har du testat nåt?
  • Lillputte88
    stragge skrev 2018-05-04 21:47:08 följande:

    Åh hoppas verkligen, blir ju ännu tröttare av att va illamående konstant men kräks inte som väl är ! Ja jag fick leegigan Comp utskrivet i vecka 7 tror jag men det hjälper inget alls, testat Novalucol och även omeprazol men utan effekt det med :( så nu har jag gett upp lite..


    Låter så himla bekant, vi verkar må exakt lika. Så jobbigt att inga mediciner hjälpte dig! Akupunkturen hjälpte mig lite, tror jag, första gången iaf. Nu ligger jag i sängen och fasar inför natten, brukar vakna flera gånger och må illa. Magen kurrar men skulle inte orka äta och lika illa mår jag ändå. :( Får du sova på nätterna? Och väntar du ditt första barn?
  • Lillputte88
    Anastacia80 skrev 2018-05-05 07:30:26 följande:

    Vet vad du menar, jag tillhör dom som mår illa hela graviditeten. Jag är nu i v 31 och mår illa varje dag, inte lika mycket som jag gjorde de 20 första veckorna, då jag kräktes varje dag. Humöret är inte direkt på topp men detta är min tredje graviditet och mådde likadant med dom andra också.

    Hoppas ditt/ert illamående försvinner snart.


    Neeej vad orättvist att du mår så dåligt!:( Och modigt av dig att ändå ha orkat skaffa 3 barn. Just nu känns det som om det får vara för mig om det här inte går vägen. :( Vågar inte riskera att må så illa igen. Önskar dig all lycka nu de sista veckorna och håller ändå tummarna för att det mirakulöst skulle lätta ännu innan du föder!
  • Lillputte88
    jennie08 skrev 2018-05-05 10:13:43 följande:

    Jag mådde så dåligt och kräktes hela tiden. Kunde inte resa mig upp från soffan utan att kräkas. Det enda jag fick i mig var proviva blåbärssoppa och eventuellt en rostad macka (ibland). Mådde illa mellan vecka 6-14. Men efter vecka 12 började jag må bättre och bättre och kräktes mindre och mindre. Blev sjukskriven i 2 1/2 månad och kunde inte göra någonting. Men efter vecka 14 så mådde jag helt plötsligt toppen och mår fortfarande toppen, har andra besvär men så länge jag slipper illamåendet så mår jag toppen. ;)

    För de allra flesta så blir det bättre! Du är redan i vecka 11 och kommer säkert må bättre snart. När illamåendet släpper kommer du säkert känna dig piggare också. Hang in there :)


    Nej alltså vilken mardröm du har haft! Kan ju egentligen inte klaga eftersom jag inte kräks men till saken hör att jag även lider av spyfobi. Har inte kräkts sen lågstadiet men nu har det varit nära hur många gånger som helst. Vad skönt att höra att du mår bättre nu! :) Haha förstår, tror också att jag kommer att "uppskatta" de andra gravidkrämporna bara illamåendet ger med sig. Tack för ditt inlägg! :)
  • Lillputte88
    Trallallaa skrev 2018-05-05 11:35:31 följande:

    Här är en till som mår illa. Är i v 9 nu och har mått illa sen v 6. Jag mår illa hela dagarna, men den här gången mår jag konstigt nog minst illa på morgonen, innan jag har ätit frukost. Har bara kräkts några enstaka gånger dock.

    Nu testar jag Postafen. Tar jag det var 12:e timma verkar det fungera lite i alla fall.

    Jag mådde likadant förra graviditeten. Då gick det över i fruktansvärd halsbränna runt v 20. Men det var bättre än illamåendet i alla fall.

    Är mer deppig över det den här gången. Känns framförallt väldigt tråkigt att inte orka leka och busa så mycket med min son som är 2,5 år.

    En sak som har muntrat upp mig lite i alla fall är att jag läste om forskning som visar att risken för missfall kan vara så mycket som 50% lägre om man mår illa. :)


    Huu, din situation låter verkligen inte kul heller. Förstår att det e tråkigt att inte kunna leka med sonen. :( Vad bra om Postafen verkar hjälpa lite iaf! Jaa, det låter ju lovande om illamåendet tyder på en lyckad graviditet. Jag har faktiskt inte stressat så mycket över om allt är okej där inne eftersom jag har mått så illa men har tid till ul först om drygt 2 veckor då jag är i vecka 14 så det känns lite sent.

    Hoppas att ditt illamående går om fort, det behöver ju inte bli lika som förra gången! :)
  • Lillputte88
    jendoh skrev 2018-05-06 00:07:43 följande:

    Gravid i vecka 5, känner ett konstant obehag men har inte börjat må riktigt illa ännu. Är nervös över hur jag ska må då jag var illamående och kräktes varje dag från vecka 8 fram till födseln med mitt första barn... Använde då både postafen och lergigan comp men det bara tog udden av det. Sjukskriven nästan hela graviditeten. Tänkte då, aldrig mer! Men efter att ha fått prata ut och bearbeta den graviditeten så är det helt klart värt det, att få ett barn!


    Jag ska hålla tummarna för att du inte behöver må lika dåligt den här gången! Det är så orättvist, att många mår hur bra som helst under alla sina graviditeter och någon annan mår illa från början till slut. Fint att du ändå vågade igen! Kan nog tänka mig att det känns värt det när man får sin lilla baby. :)
  • Lillputte88
    Baraentilligen skrev 2018-05-06 08:53:03 följande:

    Mår inte så illa att jag måste vara sjukskriven men mår mer eller mindre illa hela dagarna vilket är otroligt påfrestande. Går in i vecka 9 imorgon så har ännu en bra bit kvar om det vill sig. Tidigare graviditeter har illamåendet försvunnit helt i vecka 9-10 nån gång och då har jag istället oroat mig för att något är fel ;) Hoppas innerligt att det går vägen för jag vill inte genomlida dessa första veckor en gång till :/ Är väl bara att ta en dag i gången :) Kämpa på! Det kommer ju att vara värt det i slutändan!


    Ja., har helt samma tanke, vill inte vara med om det här igen. Varje minut känns som en timme när man mår illa! Hoppashoppas att ditt illamående snabbt går om nu om det också förut har försvunnit i de här veckorna. Tack det samma, lycka till! :)
  • Lillputte88
    Allets skrev 2018-05-06 20:07:34 följande:

    Ojoj! Känner igen mig så väl i det du skriver! Har mått illa i princip sedan jag plussade och går i kommande veckan in i vecka 12. Hoppas att det skall lätta upp då! Jag har inte heller spytt men mår illa från och till hela dagarna och hittar knappt någon mat alls som jag är sugen på, det i kombination med konstant hunger men illamående vid tanke på mat gör allt komplicerat! :( Förstår givetvis att det finns många som har det mycket värre, men så skönt att läsa att man inte är ensam, såklart! Hoppas det löser sig för dig snarast! Lycka till!


    Jo jag har helt samma tanke, att man vet ju att andra har det värre men det är svårt att tänka på det när man trots allt mår så illa! Vi är helt i samma vecka då, och lever båda på hoppet antar jag. :) Tycker också det e så skönt att veta att andra sitter någonstans och känner som jag, även om jag förstås önskar att vi alla sku få må bra! Lycka till åt dig också. :)
  • Lillputte88
    stragge skrev 2018-05-07 19:18:09 följande:

    Åh nej vad jobbigt att må illa om nätterna :/ nej jag sover som en stock som tur är.. Jag har slutat med folsyra nu och mitt illamående försvann nästan samma dag mår bara illa på kvällarna nu, men kan man verkligen må illa av folsyra? :o hoppas att du mår lite bättre nu? Ja det är vårt första barn och så som jag mått hittills är jag inte sugen på ett syskon haha ! Ditt första också ?


    Jag har också haft några bättre dagar nu men är alltid rädd att illamåendet ska komma tillbaka. Lite konstigt mår man ju nog hela tiden,hehe. Men vad konstigt, kan det vara folsyran?! Jag äter det ännu. Ja, det är mitt första barn men min kille har 2 sedan tidigare. Det blir nog vårt enda gemensamma, babyn får ju redan syskon så jag behöver inte offra mig flera gånger haha. Hoppas att vi får börja må bra nu. :)
  • Lillputte88
    nystrom98 skrev 2018-05-09 22:21:23 följande:

    Åh jag har det precis som du! Trodde illamåendet hade gått över och jag var så glad och hade blivit så mycket piggare, sen så slog den mig i ansiktet igen.. Mitt illamående är oftast 24/7 och jag har så svårt att äta tack vare det, bara synen och lukten av mat får det att vridas i magen! Kan inte öppna kylskåpet eller vara nära disken/soporna för då måste jag nästan springa till toaletten. Har dock inte spytt än tack och lov. Har gått ner en del i vikt då jag haft svårt att äta vanliga portioner

    Är i vecka 12 (11+2) så jag hoppas det slutar inom det närmsta två-tre veckorna!


    Låter så fruktansvärt bekant! Jag lider med dig, vet precis hur det känns. Har också gått ner i vikt de första veckorna men har velat äta lite choklad nu på senaste tiden så kanske det vänder. :) Men, illamåendet kommer över mig som stora hus fortfarande. Jaa, jag hoppas det går om för oss båda, vi får följas åt här! Kämpa, vi klarar det nog!!
  • Lillputte88
    anynom skrev 2018-06-19 10:54:40 följande:

    Hur går det för alla här? Hade varit skönt att höra några peppande historier! Blir det bättre? Jag är just nu i vecka 7 (6+3) och mår så jäkla illa från morgon till kväll. Kan inte göra någonting, bara kämpa mot illamåendet i sängen hela dagen. Detta är min tredje graviditet och den jag mår mest illa i. Så jäkla hemskt, kan knappt glädjas över bebisen. Eller de två barnen jag redan har. Har semester nu och ska börja jobba nästa vecka... fattar inte hur det ska gå. Testar Lergigan comp med sådär effekt hittills.....


    Ååh, fy, låter superjobbigt! Jag är nu i vecka 16+6 och mår bättre men tyvärr ännu illa ibland. Väntar på det där härliga välmåendet folk pratar om! Mådde som sämst ungefär de veckorna du är i nu. Sen kom det med några dagars mellanrum och nu kan det gå några veckor. Det förstör nog verkligen en stor del av glädjen i att vara gravid, orkade inte heller vara glad under de värsta dagarna. Våga lita på att det blir bättre, håller tummarna för dig!
  • Lillputte88

    Hej tjejer!

    Ts här. Mådde mycket bättre i 4 veckor men nu är jag i vecka 19 och igår började jag må illa igen. Jag ööööönskar att det är nåt tillfälligt! Direkt åker humöret i botten och ingenting känns roligt. Det är så hemskt att må illa. Stackars oss!! Hur har ni andra det?

  • Lillputte88
    Sisterofthesun skrev 2018-07-08 13:21:08 följande:

    Hur går det för dig ts? Jag är bara i vecka 7(6+0) och mår pyton :(


    Jaa, varierande kan man väl säga. Nu just är jag på Mallorca och har genomlevt resan hit idag med nöd och näppe. Jag har nog blivit mycket bättre (är i vecka 20 nu) men vissa dagar mår jag ännu fruktansvärt. Kan du äta överhuvudtaget? Usch, blir så ledsen när jag läser om alla andra som mår dåligt. Det tar bort så mycket av allt det härliga med att vara gravid, tycker att man får vara ärlig med det! Stor kram!
  • Lillputte88
    Sisterofthesun skrev 2018-07-08 13:21:08 följande:

    Hur går det för dig ts? Jag är bara i vecka 7(6+0) och mår pyton :(


    Jaa, varierande kan man väl säga. Nu just är jag på Mallorca och har genomlevt resan hit idag med nöd och näppe. Jag har nog blivit mycket bättre (är i vecka 20 nu) men vissa dagar mår jag ännu fruktansvärt. Kan du äta överhuvudtaget? Usch, blir så ledsen när jag läser om alla andra som mår dåligt. Det tar bort så mycket av allt det härliga med att vara gravid, tycker att man får vara ärlig med det! Stor kram!
  • Lillputte88
    Sisterofthesun skrev 2018-07-08 13:21:08 följande:

    Hur går det för dig ts? Jag är bara i vecka 7(6+0) och mår pyton :(


    Jaa, varierande kan man väl säga. Nu just är jag på Mallorca och har genomlevt resan hit idag med nöd och näppe. Jag har nog blivit mycket bättre (är i vecka 20 nu) men vissa dagar mår jag ännu fruktansvärt. Kan du äta överhuvudtaget? Usch, blir så ledsen när jag läser om alla andra som mår dåligt. Det tar bort så mycket av allt det härliga med att vara gravid, tycker att man får vara ärlig med det! Stor kram!
  • Lillputte88

    Ts här igen brudar! Vecka 22 nu och har haft grymma illamåendeanfall igår och idag. Har helt tappat hoppet om att det ska försvinna. Illamåendet kommer mera plötsligt nu och känns som en hormonattack. Blir kallsvettig och måste få luft. Är det någon av er andra som har det likadant? Värmen hjälper väl knappast oss gravida nu heller... Självömkan här hej!

  • Lillputte88
    Kaffe81 skrev 2018-07-23 17:24:17 följande:

    Fy sjutton! Jag är i vecka 15 och fortfarande lika illamående, 2 månader nu, hoppas det ska ge sig snart så lider med dig!!


    Åh blä, sänder dig styrka och en stor kram!
  • Lillputte88
    anynom skrev 2018-07-24 21:01:53 följande:

    Vill bara ge lite stöd och pepp till de som lider av illamåendet ännu <3 för mig har det blivit mycket bättre, är nu i vecka 12 (11+5) och behöver inte ta Lergigan dagligen längre. Det kan skölja över mig ibland ändå, men den här ?konstanta magsjukan? verkar äntligen ha börjat ge med sig! Styrka och pepp till er andra!! Det är verkligen helvetiskt väder också att må illa i! Vilka kämpar vi är allihop!


    Härligt att höra att du mår bättre! Hoppas att det fortsätter så. Jaaa, tycker också att vi alla är riktiga kämpar! :)
Svar på tråden Gravidillamående- kan vi peppa varandra?