Inlägg från: Dalkullan fran Appalacherna |Visa alla inlägg
  • Dalkullan fran Appalacherna

    Gravid och dumpad

    Hej!

    Snubblade in pa familjeliv och kande for att kolla den har traden.

    Vill bara skanka dig lite hopp igenom alla de kanslor som ar tunga for dig nu.
    For sex ar sedan vantade jag mitt forsta barn och min fastman sedan 3 elelr 4 ar bestamde sig da for att lamna mig. Jag startade en trad har pa familelifv som hjalpe mig mycket. Jag var helt sonder av fortvivlan.

    Nu 6 ar senare ar jag lyckligare an jag nagonsin varit forut i livet och hade jag vetat att jag skulle komma till hur jag har det och hur jag mar nu, sa hade det gjort all skillnad.

    Vad som skall handa, om pappan kommer att komma tillbaka elelr inte eller hur erat forhallande kommer se ut ar svart att saga, Det utvecklar sig verkligen olika for alla.

    Bland de jag larde kanna genom min familjelivstrad som var i liknande sits sa hade vi dessa tre olika utgangar;

    1, Hon var forvivlad nar han lamnade och ville inte slappa hoppet om att de skulle avra tillsamans. det tog lang tid innan hon accepterade att hon madde daligt nar hon var tillsammans med honom och att hon maste ge upp ideen om dem som par.  Han ville inte veta av barnet. men nar barnet foddes sa fick han kanslor for barnet. Men det paborjades en stor vardnadstvist. Han var valdigt svar att komma overens med och upptradde hotfullt mot henne. Hon fick tillslut ensam vardnad eftersom han var en instabil manniska. Nu mar hon bra och kanner sig trygg och har en ny man som hon alskar och mar bra med.

    2. De separerade och bestamde att de skulle ha delad vardnad, men barnet ar for det mesta med henne. Sa smaningom efter manga om och men kunde de vara vanner. Hon ville ha ett till barn, han ocksa sa de bastamde att ha det tillsammans men att inte vara tillsammans elelr bo tillsammans. Idag ar hon valdigt lycklig med sina tva pojkar och de funkar med pappan pa ett horn pa nat sett. Men hon behover manga fler mannikosr runt om henne som hjalper henne nar det behovs stod.

    Jag: Pappan mjuknade upp nar han fick se barnet fodas. Han hade svart att se sig som far men alskade varat barn. Han halsade pa en-tva ganger i manaden forsta tva aren. Jag hade fortfarande inte slappt hoppet om att han skulle komma tillbaka. Efter tva ar borjade han hamta henne pa forskolan 1-2 ganger i veckan och spenderade tva timmar med henne samt kunde komma om hon var sjuk nandag och jag behovde studera (jag gick da pa universitetet). Jag fick reda pa sa manga saker han fullstandigt ljugit for mig om, valdigt stora saker och det fick mig att slutligen tappa tilltron pa honom och jag bestamde mig for mitt barns skull att det basta var tt jag aldrig skulle leva tillsammans med honom. Han var valdigt omogen och det gjorde varan dotter ledsen ofta.Jag erkande slutligen att hans ilband elakhet mot mig i alla ar faktist var psykisk misshandel och att det ar inget som en manniska skall utharda.

    Idag lever jag med en ny man som jag alskar mer an annat  for mig ar han som den jag varit menad att vara med. vi ar gifta, har hus och valdigt lyckliga med vara jobb. Vi vantar vart trdje barn. Det har totalt andrats.

    Med mitt ex sa trodde jag ocksa att han var den enda ratta men det visade sig ar senare att mot mitt eget forstand sa var han inte den ratta. Mitt liv forandrades revolutionart sa smaningom.

    Det ar fantastiskt att fa barn, bli mamma med elelr utan pappan. Hjartats kramper ar intensiva och kanns iband outhardiga men pa nan vanster sa bygger du dig saaa mycket starkare medans du kampar dig igenom for ditt vntade barn skull. Ditt barn kommer vara det som far dig att gora saker du innan inte kunde. Du kommer bli en battre version av dig sjalv. Hall ut, lyckan och ljuset och det du drommer om finns nanstans runt hornet. Ta dig dit bara sa ordnar sig allt.

    ett stort + med att vara ensam om vardnaden over sitt barn ar att man kan bestamma uppfostringsstil sjalv utan att tjaffsa eller komma overens med pappan/en partner. Det ar jobbigt for barnet nar foraldrarna ibland inte kommer overens over dom bitarna. Andra ensamma halsosamma mammor som jag kanner har valdigt fridfulla barn och nara kompis forhallande till sitt barn och jag tror det ar mycket for att mamman inte bheover ga egenom hus och helvete ibland nar hon bara skall mamma/uppfostra sitt barn sa som hon kanner ar ratt for henne.

    det ar ocksa extremt vanligt att pappan mjuknar upp efter att barnet fotts och han for se det fysiskt existera. Det brukar sagas att "pappahormonera" vaknar upp da.

Svar på tråden Gravid och dumpad