• klaarraa11

    STORA problem med mamma

    Ska försöka fatta mig kort på mitt liv under de senare 6 åren...

    Jag och mamma har alltid haft en bra och normal "mamma och dotter" relation tills just 6 år tillbaka då hon träffade hennes dröm man, vi kan kalla han Sven. Sedan dess har alltid varit rent ut sagt ett jävla kaos. Enda sedan jag träffade honom första gången så har jag inte varit ett stort fan av honom, dels så gick allt OTROLIGT fort eftersom han flyttade in väldigt snabbt in i vårat hushåll.
    Min mamma hade inte så långt innan haft en relation med en man (som nu får heta Tor) som jag verkligen gillade, så jag har nog jämfört Sven med Tor, men jag har alltid gett Sven chanser att förbättras i mina ögon men det har ej gått. 

    Just när Sven flyttade in har jag och mamma inte varit vänner i en hel vecka alls. Vi har små och stora konflikter konstant där jag beskylls för att vara problemet i allt och nu har jag verkligen tappat orken att hålla ut helt. Konflikterna har handlat om allt och inget, och på något sätt ska hon alltid försöka blanda in Sven i våra problem. I början av deras förhållande bestod bråken mestadels av att jag inte släppte in honom i mitt liv och inte pratade nog mycket med honom och jag kan från min del säga att det var för att han i princip flyttade in i vårt hem som främling. Jag personligen tyckte det var svårt också att lära känna honom eftersom jag inte ville prata om bandvagnar i Ö-vik och gruvan i Gällivare, vi är antagligen helt olika och det gör ju inte saken enklare och dessutom var bandvagnar och gruvor någonting som 14-15 årig tjej väldigt svårt att kommunicera om. 

    Om vi hoppar in mer i mitten och nutid av förhållandet så är det inget jämfört med problemen vi hade i början. Om jag andas för högt så var det fel, om jag ser förvånad skäller hon ut mig och slänger i dörrar, om Sven håller en bebis på ett konstigt sätt så håller jag exakt lika fel. Det är så mycket jag kan nästan inte sätta ord på konflikterna vi har. Jag blir otroligt förvirrad vid varje konflikt för jag får skäll för vad jag än gör känns det som. Mamma ska alltid försvara Sven oavsett vad det än gäller. Med tanke på hennes prioriteringar fick mig även då att utveckla depression och ångest så spenderade väldigt mycket tid själv, fick absolut INGET stöd hemifrån även fast skolan berättade att jag träffade kuratorer och skolsköterskor, sån tur har jag haft min pappa och vänner.

    Jag personligen, inte något jag sagt, har alltid tyckt att min mamma bara är ihop med honom för han tjänar bra summa pengar. Hon nämner det i nästan varje konversation vi har tillsammans, att han just tjänar jättemycket pengar och det är jag inte så otroligt intresserad när hans pengar verkar gå före hennes dotters välmående. Jag förstår helt och hållet att hon också bryr sig om han också men det här har spårat så otroligt. Tror min mamma inser mer och mer hur fel det var att inte fråga mig i början vad jag tyckte om honom för idag får hon nästan skrika på mig och Sven annars säger vi inte ens "hej" till varandra. 

    Om jag hade haft möjligheten att bo hos min far hade jag flyttat dit för länge sedan men att pendla distans är inget jag är intresserad av, sen har jag inte möjlighet att bo själv heller eftersom jag går sista året i gymnasiet. Och innan ni ber mig att gå i terapi om det här kan jag säga att det har vi redan prövat alla 3 av oss. Tillsammans. Det funkade ett litet tag där jag skulle få vara mer avvaktande eftersom jag än idag ser han som en främling. Min mamma vet innerst inne att det inte kommer bli något bättre. Jag har gett Sven många chanser till att förbättras i mina ögon men under de senaste åren har jag inte sett någon framgång alls. Vi klickar inte bara. Och jag är den som får skiten och ska slängas ut på gatan. Jag känner mig rent ut sagt mentalt misshandlad av henne. 

    Med tanke på bråket vi hade idag så behöver jag verkligen råd från er här för jag vet inte hur det låter från andras öron. Jag funderar på vad jag ska säga till mamma men kan inte komma på något alls för jag har verkligen använt alla argument. Allt känns bara hopplöst. Kan tänka mig att mina förklaringar är sköra men det är så svårt att sätta ord på hur otroligt jäkla dåligt allt blivit sedan Sven kom in i bilden, men om ni undrar över nått mer får ni gärna fråga så utvecklar jag!

  • Svar på tråden STORA problem med mamma
  • klaarraa11

    Tack för alla råd, uppskattar dem och det betyder mycket! Ska försöka göra allt nu även fast det känns knixigt just nu Foten i munnen

  • klaarraa11
    Anonym (Tråkigt) skrev 2018-05-10 22:36:43 följande:
    Lycka till TS!

    Förstår att det känns trist och jobbigt och skit. Jag kan trösta dig med att de flesta får en bättre relation till sina föräldrar när de flyttat och blivit 20-22 ca.

    Du har din pappa och dina vänner också. Fokusera på det som är positivt, och lita på att det kommer att bli bättre.

    Plugga ordentligt så att du har alla möjligheter framför dig.

    Du fixar det här! Jag tror på dig! Av det jag läst att du skrivit verkar du både klok och välformulerad. Du klarar det här.
    Tack så mycket! Känns bra att höra och jag uppskattar verkligen att du tror på mig! :)
  • klaarraa11

    Hej,

    lite uppdatering för jag håller på att tappa det;

    Jag och mamma har inte snackat på 11 dagar nu, äter inte ens middag ibland. I alla fall, jag läste hennes sms idag... Inte kanske så bra om jag säger det men det brukar oftast bli så att hon och hennes mamma inkl. pappa pratar dåligt om mig och gissa vad.. Det hände igen. Det stod bl.a. att jag inte har några vänner (vet inte varför dem blandar in dem i detta), sedan att jag var problembarn som de är less på, att ingen av den sidan av släkten gillar mig och att jag inte är värd någonting.

    Jag önskar att jag kunde ta upp det med dem men om de får reda på att jag läst smsen gräver jag min egna grav... Men alltså jag har så svårt att se vad jag gör för fel när jag säger "hej"? Mamma vet om att jag vill ha lite distans från han ang. tidigare möten med psykoloh och vi skulle bara nöja oss med att säga hej och var lugn med det, men direkt man kommer hem blir hon samma hemska jäkel..

    Vet inte hur man ska hålla ut... Är det här ens normalt? Hela mitt tonårsliv har ju verkligen förstörts av henne och hennes jäkla sura bittertant till mamma.

    Ska jag ta ett snack med henne kanske, eller vad tycker ni=?

  • klaarraa11

    Tack alla för svar!

    Börjar tredje och sista året på gymnasiet sen blir jag fri från skolan. Jag bor i Umeå och min pappa bor lite utanför och jag kan tycka det är lite jobbigt att pendla, nu borde det kanske inte spela så stor roll med tanke på hur dåligt man mår hos mamma. Men i alla fall. Är tyvärr hatad av hela mammas släkt (typ) och om dem skulle stötta mamma i alla lägen. Har försökt säga mina åsikter och bett dem se det lite utifrån mitt perspektiv men det är dem aldrig intresserade på att lyssna på. Tyvärr bor pappas släktingar i Skellefteå så har ingen möjlighet att bo hos dem heller. 

    Men lite distans är kanske vad jag och hon behöver så att mamma kanske börjar inse att hon just nu håller på att förlora sin dotter?

    Tänker göra som ni säger och kontakta kuratorn på skolan så dem också får veta!

    Tack alla, verkligen! Känns bra för mig att höra att det inte är jag som gör fel för det är verkligen det enda jag fått höra i mitt liv, tyvärr..!

  • klaarraa11
    Anonym (liv) skrev 2018-05-25 00:26:37 följande:

    Har både din mamma, mormor och pappa skrivit dåligt om dig i sms:en?
    Har du möjlighet att fota av dem? Jag tycker att du ska prata med kuratorn på skolan som kan hjälpa dig att kontakta socialen, och kanske kan få ett eget boende redan nu.


    Det hade varit det bästa just nu! 
Svar på tråden STORA problem med mamma