• Rudbeckius

    STORA problem med mamma

    Jag är i Svens situation men har lyckats lite bättre med min bonusfamilj. Jag förstår din sits men även din mammas och förstås Svens.

    Sällan tycker tonåringar att det är trevligt när mamma/pappa hittar en ny kärlek (med eller utan pengar etc). Det går alldeles för fort och egentligen borde väl föräldern bara leva för sina barn och hjälpa dem. De har ju redan levt sina liv och är ju så gamla nu liksom.

    Mitt råd är att du pratar snällt med din mamma över möjliga vardagsregler nu när ni delar hem. Vad är bra gränser och respekt, vad kan ni göra tillsammans. Du och Sven borde väl åtminstone hälsa på varandra... jag tycker även att du och Sven ska sitta ner och snacka om hur ni ska funka i samma hem. Vad är lagom? Du bryr dig ju om dina gränser, att mamma ska må bra som älskar både dig och Sven och du borde ju även respektera Sven.

    Jag har försökt vara schysst med min särbos stora barn. Jag bor där mycket varannan vecka. Jag har lyckats bättre än vad min särbo lyckats med mina. Min dotter är väldigt nonchalant mot min särbo som tycker dottern är sur och bortskämd. Det är inte lätt. I början var särbons tonårspojke helt olycklig över att hans mamma nödvändigt skulle ha en karl. Och en så ful snubbe dessutom. Och han hörde mamma ha massa sex, han blev helt nojig. Pinsamt. Vi löste det genom att jag fick ett särskilt rum hos särbon, dit hon kilar in om natten.

  • Rudbeckius

    Prata med mamma. Så lungt du kan. Säg att du inte känner dig älskad och stöttad.

    Funkar det att bo hos pappa ett tag?

Svar på tråden STORA problem med mamma