Inlägg från: Anonym (Agatha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Agatha)

    Min vän kväver mig!

    Din kompis har ansvar för sina känslor att hon känner sig ensam m.m.

    Men även du har ansvar för dina känslor. Att du känner dig dum och sedan går med på att ses, och att du umgåtts med henne trots att du inte vill och fortsätter att träffa henne. Det är varken schysst mot henne eller dig själv. Det är ju egentligen inte hennes problem att du inte kan säga nej. Du måste helt enkelt jobba på dig själv att stå emot och jobba på din självkänsla, oavsett påtryckningar och krav från henne eller några andra, så måste du kunna säga nej. Du skjuter över allt ansvar på henne och som sagt visst har hon ansvar för att hon är gnällig, jobbig, energikrävande m.m. men du har ansvar för att du tillåter det fortgå.

    Tror det är därför din kille blir irriterad av att du ältar. Alltså antingen gör man något åt situationen (säger nej till kompis och står ut med ångesten och det dåliga samvete) eller så får du helt enkelt acceptera situationen som den är. Det går liksom inte att fastna i ett mellanläge och klaga men samtidigt inte göra nåt åt det.

    Sen kan du inte säga att du "försökt". Förstår verkligen att det är jobbigt och hade inte klarat en sån person alls. Men du måste ju dra ordentliga gränser och sätta stopp på riktigt. Hon kommer ju inte ändra på sig. Du måste helt enkelt ta tjuren i hornen och vars hård mot henne och sen får du hantera dina känslor av dåligt samvete efteråt. Det kommer vara jobbigt och du kanske känner dig dum mot henne till en början. Men samtidigt är du snäll mot dig själv och du kommer inse att du inte gjort något fel utan att det är hon som tolkar fel etc.

  • Anonym (Agatha)

    Är det en riktig kompis så ska man kunna vara ärlig. Blir hon sur och liknande så är det ju hennes beslut att vara det och det är ju inte ditt problem.

    Om du inte kan säga det här, dvs om hon vägrar acceptera det och tar illa upp, så kanske hon inte är en tillräckligt bra kompis.. Det är ju upp till henne om hon vill sura och låta det påverka en hel vänskap. Det är ju inte ditt problem.

  • Anonym (Agatha)

    Hur gick det? Någon förändring? Eller har allt lagt sig?

Svar på tråden Min vän kväver mig!