• Anonym (A)

    Min vän kväver mig!

    Helgapelga skrev 2018-05-11 21:55:10 följande:
    Men fy, så jobbigt! Det beteendet hon håller på med är inte okej. Snart kommer du att explodera, jag förstår att detta tar fruktansvärt mycket energi (och skapar negativ energi och stress/irritation/ilska inom dig). 

    Du måste säga ifrån på skarpen, och fungerar inte det måste du nog bryta helt med henne. Eller säg att du vill att ni tar en paus i er relation, t ex en månad eller så länge du känner att du behöver. Hennes beteende är INTE acceptabelt! 
    Håller med
  • Anonym (A)
    Anonym (NEJ) skrev 2018-07-19 04:39:52 följande:
    Men lat henne vara sur da. Det ger ju dig lite andrum. 

    Och om hon altar detta med andra, vad har du gjort for fel som ville trana ensam? Eller ljuger hon for dem och pastar att du gjort varre saker? De gemensamma vannerna maste val anda fatta, nar du beter dig som vanligt i alla situationer, men att hon ignorerar dig och inte ens halsar (demonstrativt ar sur). Det ar ju hon som gor bort sig.

    Det en san har person nu vill att du gor, det ar att du "kryper tillbaka" till henne. Hon ar sur, visar det demonstrativt, vill att du ska fa daligt samvete och till sist "kommer tillbaka" till henne och ber om forlatelse for ditt sk. dumma beteende (du har inte gjort nagot dumt, men det ar sa denna sjuka person ser det). Du ska be och bona att fa hennes vanskap tillbaka.

    Nu ar du sa lyckligt lottad att du inte ar intresserad av er kvavande vanskap, sa detta ar din chans att bryta dig loss. Var som vanligt men KRYP INTE TILLBAKA. Det gar inte att ha en normal vanskap med henne, sa vad du an gor, ga inte tillbaka till det som varit. Om hon vill "prata ut" (nar hon inser att du inte kommer bonandes tillbaka pa dina bara knan) sa sag bara att det ar daligt och omoget beteende att demonstrativt "sura" och ignorera pga att du ville trana sjalv EN gang. Du orkar inte med sant trams, sa ska det bli sura miner varje gang du "rakar" gora nagot som inte passar henne sa far det vara. Det ar inte vanskap utan nagon som forsoker tvinga nagon annan att gora var DEN vill genom att ge personen daligt samvete varje gang. Du vill ha positiva relationer och funkar det inte for "X" sa far ni helt enkelt degradera ert forhallande till "ytliga bekata" och bete er civiliserat i andras sallskap - utan demonstrativt surande eller utfrysning.

    Ga inte tillbaka till henne. Hon kommer ALDRIG att forandras!
    Instämmer
Svar på tråden Min vän kväver mig!