• Mittiprick

    Inget pluss på stickan

    EpicNurse skrev 2018-05-18 13:46:03 följande:

    Det är ju det jag säger. Blödningen, som du kallar mens, som man får mellan kartorna och när man slutat med ppiller är ingen riktig mens, eftersom man pga ppillerna inte har någon ägglossning 2 veckor innan blödningen kommer. Det är en bortfallsblödning.

    I och med att det inte är riktig mens, så vet man heller inte hur menscykeln ser ut, dvs när ägglossningen kommer komma Eller när den första riktiga mensen kommer komma. För vissa kommer ägglossningen en vecka efter man slutat med ppillerna, för andra tar det 3 veckor eller 4 månader.

    Så anledningen till att du känner dig gravid är mest sannolikt att din kropp börjat producera alla hormoner som krävs för att menscykeln ska komma igång. Att du har ont på en sida är antagligen för att du haft eller kommer att få ägglossning på den äggstocken.

    Det är supervanligt med graviditetssymtom när man slutar med preventivmedel innan kroppen kommit igång.

    Sen blir vissa gravida innan första mensen kommer, för att som lyckas bli gravida på första ägglossningen. Så fortsätt ta ett gravtest i veckan tills du får mens eller positivt test.

    Om det går mer än 6 månader utan att mensen kommer igång så kan man kontakta gyn. Men upp till 6 månader är normalt. Det vanligaste är att allt kommer igång inom 2-3 månader.


    Precis så är det!
    Tells it the way it is.
Svar på tråden Inget pluss på stickan