Inlägg från: Elderberry |Visa alla inlägg
  • Elderberry

    Vad tycker ni om dessa? (tjejnamn)

    Beatrice/Beatrix gillar jag, gillar t.o.m. båda stavningarna. Tycker det är ett fint namn samt så känns det mysigt då det får mig att tänka på Beatrix Potter.

    De andra namnen är lite annorlunda, de flesta har jag aldrig hört förut.
    Joceline/Josseline tycker jag inte om, om det uttalas Josse-liiiin så kopplar jag det till det fula smeknamnet jag har haft för mitt namn (Josse) sammanfogat med lin, ser alltså ut som någon som gör sig rolig.
    Aili får mig att tänka på nåt språk, eller en sås, det är nog bara att det liknar de orden och inte att just den stavningen är något, men jag gillar det inte.
    Ariella fungerar, men det finns namn som slutar på -riella som jag gillar bättre.
    Emmeline känns lite som Josseline, fast är lite finare och ser inte ut som ett skämt. Känns som att folk kan höra fel och tro att namnet är Emelie.
    Juniper har jag aldrig riktigt tyckt om, men det är väl ett okej namn.
    Mireia/Mireya är inte riktigt min grej, det finns liknande namn som jag gillar bättre, Mirelle, Minea, Mira...
    Tamsin är jag helt övertygad om att jag bara har hört i en bok jag älskade som barn, så det namnet sitter lite närmare hjärtat. På en riktig person så skulle det väl fungera, lite ovanligt.
    Venla gillar jag inte. Av någon anledning så får det mig att tänka på ord som vinglig, ramla, vimsig, velig. Men också vänlig, semla... Då tycker jag att Vendela är mycket bättre.

Svar på tråden Vad tycker ni om dessa? (tjejnamn)