Inlägg från: OlgaElvira |Visa alla inlägg
  • OlgaElvira

    Vad tycker ni om dessa? (tjejnamn)

    Aili - för många vokaler för att namnet ska kunna uttalas på ett smidigt sätt.
    Ariella - vackert namn, luftens gudinna
    Beatrice / Beatrix - vackert namn, men helst stavningen  Beatrice, tror att man kommer att uppleva svårt att veta hur Beatrix ska uttalas - med eller utan x
    Emmeline - vackert namn men blir troligen Emmi i vardagslag
    Joceline / Josseline - ska uttalet vara "Josselin"  eller "Jocklin", oftast bättre om det inte blir någon osäkerhet där.
    Juniper - betoning på i eller på e? Ger helt olika intryck, tror att de flesta skulle anta att det var betoning på i. Betyder ju enbär på svenska, lite tveksamt
    Mireia / Mireya - tre vokaler på rad gör det svåruttalat.
    Tamsin - trevligt namn, kan både uttalas med betoning på a och på i utan att det blir konstigt, men lite tveksamt vilket som gäller.
    Venla - namnet i sig är helt ok, men ger direkt associationer till ordet venerisk, blir ju inte så trevligt då.

    Alltid ett kärt besvär att hitta lämpliga namn, något jag upptäckt att man ibland missar är att se till att säga namnen högt så man hör ur det låter. Helst att man också säger det tillsammans med det tänkta efternamnet. I vuxen ålder är det så man presenterar sig. Har man namnkombinationer som gör det svårt att höra skillnad på var förnamnet slutar och efternamnet börjar eller om det blir lite lustigt tillsammans så kan man ju tänka om.
    Lycka till i namnsökarjobbet!
Svar på tråden Vad tycker ni om dessa? (tjejnamn)