Inlägg från: LeyasMamma |Visa alla inlägg
  • LeyasMamma

    BF Februari 2019

    Hej hej! Nu är det dax för mig att hoppa in i tråden. Är gravid i v8(7+5) med 3e barnet. Har en dotter på 8 och en till dotter på 1 år :) så nu hoppas vi på en liten pojk, men vi skulle såklart bli glada för en tjej med. Däremot skulle inte mannen sluta tjata om ett försök till om det inte blir en pojk nu :D

    Efter denna graviditet har jag gjort mitt vad de gäller att vara gravid då jag inte alls trivs med det.

    Hur mår ni andra? Jag har ett envetet illamående som håller i sig heeeeela dagarna, spyr inte men mår konstant illa. Hade nästan känts bättre att spy så va de bra sen men inte då.

  • LeyasMamma
    Corneliass skrev 2018-07-09 22:07:41 följande:

    Men grattis till graviditeten! :) 

     

    Jag börjar närma mig spökveckorna nu känner jag (går in i vecka 10 imorgon), mådde nästan ständigt illa förut men nu är det endast när jag inte ätit på ett tag. Sen har jag molvärk till och från och även trötthet. Tröttheten har inte varit så brutal idag dock! 


    Tack :) grattis till er! Skönt att närma sig spökveckorna, för mig brukar dom infalla runt 12-15 innan dess så är det blandad kompott med symptom, men just nu är det illamåendet som är värst, sen känner jag mig som en uppblåst butanballong 24/7 :D tröttheten finns där men inte så att den stör mig direkt utan bara mer trött på kvällen än vanligt :)

    Tyckte att denna graviditeten kändes annorlunda i början mot alla mina andra graviditeter (detta är min 6e varav 2 avslutats tidigt, en mitt i och 2 fullgångna). Kände iget alls förens v 7 och då kom symptomen med full kraft. De tidigare graviditeterna har det kommit direkt vid +.
  • LeyasMamma
    Corneliass skrev 2018-07-09 22:27:54 följande:

    Vad skönt ändå att du inte är så trött. Jag har haft det riktigt jobbigt med tröttheten men som jag nämnde så har jag haft ganska mycket energi idag, mer än vad jag haft på säkert 3-4 veckor! 


    Hoppas det är påväg åt rätt håll för dig med energin nu då :) att gå runt och va konstant trött är mer påfrestande än vad man kan tro. Längtar tills mer harmoniska och sköna veckor i graviditeten så man kan få må lite bra :)
  • LeyasMamma
    Sofgr90 skrev 2018-07-11 09:10:21 följande:

    Bf 9/2-19, detta blir min första. Mår så fruktansvärt dåligt. Mår illa dygnet runt, har kräkts flera gånger per dag i 3 veckor. Bara synen av mat gör mig illamående. Ska göra privat UL 11/8, så jag längtar. Får se vad som gömmer sig där inne


    Lider med dig! Jag mådde också fruktansvärt illa med första och spydde mycket. Mina andra graviditeter har jag varit lite illamående men ändå hanterbart. Denna gången mår jag illa precis hela tiden men har inte spytt förens idag.
  • LeyasMamma
    Farsta2014 skrev 2018-07-11 22:07:48 följande:

    Vi har också två tjejer och mannen hoppas nu på en pojke men blir glad oavsett. När jag väntade tvåan ville jag väldigt gärna ha en pojke, nu känner jag att det skulle vara tryggt med en tjej till. Om det blir en pojke så känns det som jag blir en nybörjare...ha ha, men jag blir glad oavsett.

    Brukar ni kolla kön eller väntar ni på överraskningen? Vi kommer kolla så snart vi får chansen, det gjorde vi även med 1 och 2.


    Med 1an väntade vi och med 2an kollade vi :) kommer kolla denna gången med, kändes bra att veta vad man har i magen, ändå frågar man när dom kommit ut :D en pojk hade varit väldigt kul men tös är såklart lika välkommet :)
  • LeyasMamma
    Jojjans skrev 2018-07-18 10:56:59 följande:

    Välkommen! Första för oss med, har samma känsla :)


    Vi väntar nr3 och det blir inte ?bättre? med känslorna för varje barn kring nervositet, rädsla och uppspelta:)
    Emma9090 skrev 2018-07-17 19:53:48 följande:

    Kanske också ska skriva att det är vårt första barn :)

    Sjukt nervöa, uppspelta och rädda!!


  • LeyasMamma
    Jojjans skrev 2018-07-19 06:33:17 följande:

    Kan förstå att oron för barnet och om allt kommer gå bra alltid är lika stor. Men jag oroar mig också en del för föräldraskapet, att BLI förälder och att livet aldrig kommer bli sig likt - på gott och ont. Blir den oron bättre? Eller är det samma frågor som snurrar fast om skillnaden mellan 1-2-3 barn?


    Jag tror att oron är en viktig del av föräldraskapet, den ska finnas där för att man ska göra allt man kan för att försvara sitt från faror, tror att det är en gammal instinkt som sitter i hos oss människor. Den är lvar även när dom är 8 år fast på ett annat sätt. Att bli förälder är omvälvande och fantastiskt!:)

    Jag tycker att man blir värre och värre för varje barn på ett sätt, man har mer erfarenhet och vet mer på gott och ont, man oroar sig för att räcka till för alla barnen och för att kroppen blivit mer ?sliten? efter varje graviditet osv. Men samtidigt är i alla fall jag lugnare i mina senare graviditeter än första och förstår kroppen bättre. Däremot så avskyr jag att vara gravid, är en person som inte alls trivs med det :D
  • LeyasMamma

    Ni som ska på kub, ingår det hos er alltid? Här erbjuds det endast till de över 35 eller med kromosomavvikelser i släkten.

  • LeyasMamma

    Okej, tänker att kub både är bra och dåligt. Bra för man får se det lilla livet tidigare än rul och även upptäcka eventuella fel, men också så skapar det mycket onödig oro om man får en sämre siffra fast nipt visar normalt. Om jag hade fått önska hade jag hoppat över själva kuben och fått göra ett tidigt ul i samband med Nipt:)

  • LeyasMamma
    ceeciiliia100 skrev 2018-07-21 10:20:54 följande:

    I Örebro får man göra kub om man vill oavsett ålder. Väljer man att inte göra kub så får man ändå göra ett ul i typ samma veckor för att kunna datera graviditeten. Är toppen tycker jag!


    Så hade jag önskat att vi hade här, är tufft att gå ända till rul och fundera på om allt är bra där inne. Samtidigt som ett kub kanske inte är rätt om man inte ligger i riskzon. Min förra graviditet hade jag massa extra kontroller innan rul och efter så jag graviditeten innan fick missfall i v17-18. Det kändes tryggt att ha koll på hur de va där inne men denna graviditeten blir det troligtvis bara de vanliga rutinerna då jag hade en normal graviditet efter.
    Jojjans skrev 2018-07-21 09:40:56 följande:

    Ja jag var jättekluven jättelänge. Är såklart rädd för vad man kommer känna vid en hög risk osv. jag är nog mest bara rädd för att det ska dyka upp grejer som gör att barnet inte kommer kunna leva alls, då vill jag veta det så tidigt som möjligt så vi kan få börja om igen...

    Men är fortfarande kluven. Vill hellre bygga upp tillit till att allt är bra hellre än späda på rädslor.


    Det förstår jag, man vill ju känna sig trygg i graviditeten. Har några kompisar som gjort kub och fått dåliga siffror medans nipt sen visat att allt vart bra. Därför kan jag tycka att det är synd att det inte alltid görs nipt direkt då det inte är en större risk för graviditeten än kub.
Svar på tråden BF Februari 2019