Inlägg från: Emhy89 |Visa alla inlägg
  • Emhy89

    BF Februari 2019

    lillatrollet85 skrev 2018-09-12 17:40:21 följande:
    jag velar fram å tillbaka Ang kön... ena stunden vill jag veta... sen "nä varför"... men samtidigt har jag noll tålamod... men tar vi reda på könet.. så stannar de mellan oss.. men vi har 3 veckor på oss att fundera... 4 okt har jag RUL.. v21... 20+4... tycker de känns sent.. men men... den som väntar på något gott....försöker jag intala mig...
    Jag kollade kön endast för att jag har så fruktansvärt dåligt tålamod och avskyr överraskningar :) Står inte ut med att inte veta, sen vad om det blev pojke eller flicka spelade ingen som helst roll. Mitt tålamod bara som är skandal =D

    Hoppas tiden går fort till RUL nu då!
  • Emhy89
    stor grön drake skrev 2018-09-19 03:02:12 följande:

    Jag var på hjärtultraljud igår och denna bebis alltså... inte heller denna gång ville den visa sig, så om en månad ska vi igen. Hade den mest erfarna läkaren (även om han inte riktigt hade koll på apparatens alla funktioner) och han sa att maken till omöjlig unge har han sällan undersökt. Varje gång han lyckades få bra vinkel flyttade den på sig. I början tyckte han att det var lite onödigt att vi var där, att nog borde de sett tillräckligt på RUL men på slutet sa han att han förstod att de haft problem om den uppförde sig likadant då.

    Någon mer som har en omöjlig bebis?

    Flera har frågat om vi sett kön, men det har inte getts chans till det, första gången lade den sig under naveln och igår gick hela besöket åt att försöka få koll på hjärtat. Det skulle även göras flödeskontroll i navelsträngen men det hanns inte heller med.


    Men oj vilken busunge! Vår pojke har också varit lite knepig och det har tagit lång tid att kolla upp allting på rutinultraljudet, och hjärtljuden hos BM några dagar senare fick hon verkligen kämpa för. Jag kände liksom hur han flyttade på sig så fort hon kom åt honom med dopplern =D BM sa dock att det var ju bra att jag kände att han flyttade på sig så jag inte behövde bli orolig över att det var så svårt att hitta hjärtljuden. Vi får väl se om han fortsätter gömma sig eller om han blir lite mer medgörlig framöver :)
  • Emhy89

    Hallå där!

    Förra veckan hade jag så sjukt ont i magen att vi fick åka in. Oklart varför jag hade ont i magen, men de hittade gallsten samt lågt sittande moderkaka. Är i vecka 25. Någon som har erfarenhet av detta sedan tidigare? Tycker inte jag hittar så mycket information om det på nätet och vill gärna höra vad ni i så fall har för erfarenheter :)

  • Emhy89
    MR8692 skrev 2018-10-09 19:10:31 följande:
    En lågt sittande moderkaka är en potentiell risk och du kommer att följas med ultraljud. Vanligtvis flyttar den sig uppåt i och med att livmodern växer. Konstigt att de inte uppmärksammade detta på RUL? Du ska se att den kommer flytta sig uppåt :)

    Gravida kvinnor får oftare gallsten än kvinnor som inte är gravida. Det beror bland annat på att innehållet av kolesterol i gallan ökar under graviditeten, och därmed bildas stenar lättare. Det kan man göra skälv är attyec undvika fet mat, ägg och äpplen. Eller det du märker att du får känningar av. Blir det inte bättre får du gå till din vårdcentral. Det är inte farligt.
    Tack! Så långt är ja g med, trots allt. Tänkte nog mest om någon har erfarenhet av placenta previa som de kan dela med sig av :)
  • Emhy89

    Hur går det för er, gänget?

    Jag var hos BM idag och bebis har tydligen lagt sig med huvudet nedåt redan. Rörlig såklart, men ändå. Har haft det på känn senaste veckan :) Vecka 28+1 idag.

    Ska även vaccinera mig mot influensan, ska ni göra det?

  • Emhy89
    MR8692 skrev 2018-10-22 19:44:04 följande:

    Bm besök idag v 24+6!

    SF 25cm, hjärtljud 135, vikt +6kg(!!), BT 119/70, glukos 2,9! Allt såg bra ut och vår livliga bebis sparkar för fullt där inne. Nästa besök om 4v. Vad tiden går fort!

    Nu har vi inhandlat det mesta, väntar hemleverans av spjälsängen denna veckan, sista stora inköpet som var kvar på vår inköpslista. Vagnen levereras först i mellandagarna. Att man kan längta så mycket och känna så mycket kärlek till någon man aldrig träffat!


    Härligt! Mysigt med mycket rörelser :) Själv har jag gått upp 15kg nu! Helt sjukt. Tänker på kost och motionerar, då det är väl som det är.
  • Emhy89
    MR8692 skrev 2018-11-06 19:25:32 följande:

    Roligt! Men förstår dock inte varför din bm i v 28 känner efter fosterläge då man enl basprogrammet känner from v35 då barnet fortfarande kommer flytta och böka runt en hel del innan den slutligen lägger sig till rätta. Inget hon ens ska journalföra ännu liksom. Ger lite falska förhoppningar.

    Jag ska vaccinera mig på fredag! Finns inget alternativ för mig. Är i v 27+0 idag och senaste 2 veckorna har livmodern växt riktigt mycket, är nu strax under revbensbågen och det märks. Kan inte alls äta och dricka lika myclet som vanligt innan det tar ?stopp?. Hat förövrigt en mycket livlig bebis som gärna sparkar och rör sig. Känner enkelt fosterdelarna utanför magen och det är så mysigt.


    Märkte nu att jag svarade på ett gammalt inlägg nyss. Tokigt.

    Jag tror mest hon kollade av nyfikenhet för jag sa att det under senaste veckan har känts som om han ligger med huvudet nedåt. Vet ju att det kan hinna ändras till och från :)

    Jag hade ett SF-mått på 29. Känns som lungorna knappt får plats. Är så lycklig över min kroppskudde, annars hade nätterna blivit olidliga.
  • Emhy89
    Liten 2018 skrev 2018-10-25 20:49:43 följande:

    Min kutar ut nåt ibland, rygg eller nåt. Spänner som bara den då långt ner. Hujja. Men annars är det bara mysigt.

    Att inte kunna röra sig är ju inte så skoj å inte för vikten. Ganska smal innan å gått upp ca 14kg de två andra graviditeterna. Men då kroppen är 10år äldre innan å jag är mer inmobil så är det lite av en kamp. Försöker ta det med ro men tycker det är jobbigt ibland. Har fasiken gått upp 1,5 nästan 2 stl på BH, hahaha.


    Nej det är tungt att röra sig! Jag gick upp 20kg med mina stora. Är också liten vanligtvis, väger mellan 46-50kg. Nu har jag redan gått upp 15kg och det är liksom 12 veckor kvar =D Hur ska det sluta..
  • Emhy89
    Liten 2018 skrev 2018-11-13 15:53:58 följande:

    Drick mycket om det är en gynnande urinvägsinfektion du känner av. Annars kolla med din vårdcentral eller BM. Jag har nyss ätit klart antibiotika för urinvägsinfektion, men det var tygmig symtom. Man har ju sämre motståndskraft nu. Hoppas det blir bättre


    Tack snälla :)
Svar på tråden BF Februari 2019