Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Får jobbet göra såhär?

    Nej, dom kan inte tvinga sig att jobba om du inte blivit tillfrågad och sagt Ja till dessa pass. Det är ju väldigt vanligt att man som timvikarie jobbar på flera ställen och då självklart måste bli tillfrågad om man kan och vill jobba och inte är inbokad någon annanstans. 

  • Dexter dot com
    Anonym (Linn) skrev 2018-05-25 12:38:42 följande:

    Jag arbetar som biträdande enhetschef på ett boende och ansvarar då för ca 100 fastanställd personal. På sommarens ska alla dessa ha semester och vi tar in vikarier/timmisar för att täcka upp detta. Ordinarie personal har antingen tidig eller sen semester och detta planeras i februari för att jag ska veta hur många jag måste täcka upp för samt när. Startar en rekrytering och anställer vikarier. Alla sommarscheman vill jag ha klara i mars/april för jag vet att det alltid är vikarier som i sista stund hoppar av, ordinarie personal blir långtidssjukskrivna under sommaren etc.

    På så sätt tvingas jag göra om schemat, och då även lägga till/ta bort pass för de vikarier vi anställt. Ordinarie personal har alltid förtur och ska alltid arbeta sin %.

    Är det någon utav de vikarier jag anställt som börjar påpeka schemat, att de inte kan jobba den och den veckan, inte vill jobba så mycket som jag planerat så ersätts denne. Sommarvikarier är lätt att få tag på och jag vet att de som börjar klaga över schemat redan innan sommaren dragit igång också kommer vara de som strular/inte dyker upp/sjukanmäler sig ofta. Sommaren är en skör tid då även chefer har semester och vi vill slippa tänka på bemanningen/schemat i största möjliga mån då, det ska bara flyta på. Vi har nog med jobb ändå, och att få in tillfälliga vikarier under sommaren är inte alltid så lätt när de flesta är bortresta eller inte vill jobba när de planerat att vara lediga samt inte så bra då redan 50% av ordinarie personal är på semester.

    Jag är alltid noga med att poängtera för alla vikarier att detta första schema jag delar ut kan komma att ändras och inte är helt fastställt.


    Men om du och en vikarie planerat att vikarien ska jobba tex 100% i juli så planerar du väl inte in jobb på den vikarien i juni utan att förankra det med vikarien? 
Svar på tråden Får jobbet göra såhär?