Inlägg från: Anonym (Klara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klara)

    Hur kan jag bevisa för banken att jag ska få anställning?

    Någon typ av skriftligt papper torde rimligen krävas och då av den arbetsgivare som skall ge dig den framtida anställningen. Är inte helt säker på att banken nöjer sig med något annat än ett anställningskontrakt, men om du kan få den arbetsgivare där du gjorde praktiken att skriva ett dokument om att du har en fastanställning som väntar from X månad Y år så kanske banken nöjer sig med det.  (Det kan inte bara stå "om ett år" utan krävs säkert minst år och månad, kanske även datum.)

    Problemet är ju bara att det också ofta handlar om en provanställningsperiod. Och har svårt att tro att någon arbetsgivare vill ge ett sådant här "löfte" på papper så långt i förväg, kanske kan bli problemet med facket längre fram, tänker jag, att de tänker, om de trots allt sedan inte kan anställa dig.

    Men testa vet ja!

  • Anonym (Klara)
    kma skrev 2018-05-26 10:48:13 följande:
    Huset vi kollar på ligger ute för prick 1 000 000 och det är bara en visningsdag så tror inte det kommer så många spekulanter. Det ligger dessutom på en liten ort. Och så är det väldigt litet. Sambon är egen företagare sen 5 år tillbaka med ca 20 anställda och företaget går jättebra. Han får ut 22 000 efter skatt. Vi har fått lånelöfte till 1 425000. Kan dom neka oss trots att vi fått löfte? Så vad tror ni om denna prognos om jag har vikariat just nu bara?
    Förstår inte, har ni redan fått lånelöfte? Då har ni ju det, eller har något förändrats i er ekonomi sedan ni fick löftet? Hade du en tillsvidareanställning när ni fick löftet, men bara vikariat nu?
  • Anonym (Klara)
    kma skrev 2018-05-26 12:29:25 följande:

    Såhär står det om vikariat som jag har 1,5 år framåt:

    ? Vid visstidsanställning (exempelvis vikariat eller projektanställning) gör SBAB, i samband med den definitiva

    kreditprövningen, en prövning om inkomsten kan betraktas som stadigvarande eller ej.

    Vad menas med detta?


    Ni har alltså gjort en sådan där automatisk förfrågan via bankens internetsida? Då har ni inte fått lönelöfte av den banken. Det de skriver ovan är att prövningen om lån för er del ännu inte är klar/har gjorts. Det är omöjligt för någon att svara här på FL om de kommer att ge er löfte eller inte för som någon skrev ovan, allt beror på huspris, inkomster, etc etc. Ni måste prata med en person på banken som kan räkna på just era omständigheter.

  • Anonym (Klara)

    Ja, det räcker att prata på telefon om de inte har fysiska bankkontor.

Svar på tråden Hur kan jag bevisa för banken att jag ska få anställning?