Inlägg från: Kjell2 |Visa alla inlägg
  • Kjell2

    Katt ensam hemma

    Vänt minst till du börjar plugga. Katten kommer vara ensam massor med tid, inte bara när du jobbar och sover, utan även när du gör annat.

  • Kjell2
    Foozy skrev 2018-05-29 13:21:06 följande:

    Hur länge gamla anser ni att dem ska vara innan dem klassificeras som vuxna eller inte kattunge längre? Ett år?

    Och Gizmo som frågar varför jag vill ha djur fastän "Du inte är hemma". Jag vet inte vad du gör med ditt liv men samhället är uppbyggt på att folk ska jobba. Heldagar är 8 timmar, så jag förstår inte riktigt ditt resonemang förutom att jag har en lite längre rese tid som håller mig borta.

    Jag får kanske kolla med släkting om dem kan tänkas ta hand om dem på vardagar. Men då riskerar jag att katten växer upp med dem och trivs mer med dem än mig. Känns inte riktigt som min katt då.

    Vad sägs om att jag tittar på att hitta en kattvakt som kan titta till katterna en gång om dagen? Jag är med dem tills 13:00 innan jag åker till jobbet och en kattvakt kan komma och titta till dem en timma eller så runt 17 eller 19? Då har dem lite mer mänsklig kontakt? Jag tycker att cirka 7 timmar fritid på en dag är mer än vad många andra har. Speciellt med faktor till heltidsjobb och gym om man tar hand om sig själv.

    Jag ser inte hur någon vuxen människa ska ha tid att ha katt om man inte får ha heltidsjobb.

    Tack igen för era svar. Jag tänker inte ge upp så enkelt men jag uppskattar era svar! På ett eller annat sätt ska jag försöka lösa detta utan att riskera kattens välmående.


    Andra är t ex två eller fler som gör att ensam timmarna för katten sällan blir långa. Eller så låter man katten vara ute. Eller så har man ett jobb där man inte har långa dagar fem dar i veckan.
  • Kjell2
    Foozy skrev 2018-05-29 14:30:18 följande:

    Jag tror du har en väldigt personlig syn på hur katter klarar sig själva. Finns ingen som kan något om katter som säger att man ska behöva en kattvakt i 4-5 timmar. Det är absurt. Jag har läst runt på många ställen och en katt klarar sig en enkelt en hel arbetsdag själv. Speciellt med en extra katt polare.

    Katterna ska ha tillsyn under dagen för mat, vatten, kattlåda. Jag tror inte du har em realistisk syn på vad som krävs för att ta hand om en katt. Självklart så ska inte kattungar vara själva så länge. Jag kommer få lösa något sätt så att dem får sällskap tills dem är äldre. Men att intyga att jag ska behöva en kattvakt på 4-5 timmar om dagen är det mest absurda jag hört. Här kan du läsa om några andra katt ägare (inte katt ungar, jag vet) och hur länge dem klarar sig.

    www.familjeliv.se/forum/thread/50286484-hur-lange-later-ni-som-langst-erera-katter-vara-ensamma/1


    Det är skillnad på om katten får vara ensam hemma länge enstaka tillfällen mot fem dagar i veckan.
  • Kjell2
    Foozy skrev 2018-05-30 02:49:10 följande:

    Jag förstår (och förväntade mig) att det är många har olika åsikter om vad man bör och inte bör göra med katter. 

    Snälla håll diskussionen konstruktiv. Jag förstår att man kan störa sig på att någon tycker olikt sig själv. Jag gör inga beslut förrän jag känner mig säker i att kunna ta hand om katt ungarna. 

    Vare sig om jag skaffar någon gång snart eller nästa år så blir det två katter då jag fått tips utav många att det nästan är ett måste speciellt om man jobbar mycket. 

    Jag förstår och håller med att katterna inte ska få vara ensamma 11 timmar när dem är små. Jag tittar på många olika lösningar åt detta. Eftersom jag inte kan ta ledigt just nu på jobbet (nyanställd) så är en plan att ha katterna hos min mormor dem första veckorna och att jag kanske stannar där med dem (närmre jobbet). Då får dem mänsklig kontakt med mig innan och efter jobbet, och min pensionerade mormor som kan ta hand om dem medan jag jobbar. Sedan tänkte jag att hon kanske kan lämna dem någon timma om dagen (åka till affären etc) för att vänja dem vid att vara själva och sedan gradvis lämna dem längre genom veckorna så att dem vänjer sig med att vara ensamma och att det inte blir en chock när dem sedan flyttar hem till mig permanent.


    Jag förstår att det kanske inte är optimalt och jag hör gärna era tips angående detta scenario. Jag försöker hitta en human kompromiss som inte påverkar katterna för negativt! Flytt kanske stressar dem lite grann, vilket jag inte vill, men är det så illa att det inte är värt kompromissen? 

    Jag uppskattar än en gång all eran tid som ni lägger för att diskutera detta med mig även om jag förstår att inte alla håller med mitt beslut. 

    Vad har ni för tips/varningar om att flytta kattungar? Skriv gärna vad ni tycker scenariot och vad jag kanske kan/borde förbättra. 

    Ingenting är bestämt ännu, utan jag söker bara lösningar för att få detta att funka för dem! 


    Varför så bråttom? Vänta till du börjar plugga eller har möjlighet att ta semester. Du låter dina önskemål ha prioritet över djurs välbefinnande.

    Om du nu köper kattungar, skulle du inte vilja vara en stor del av deras först tid med dig?

Svar på tråden Katt ensam hemma