• NiMi12

    Min hund är oberäknelig!! Blir så besviken och ledsen

    Nummer ett, unghundar kan använda munnen för de går upp i varv. Du har inte förstört din hund och det är ingen fara. Jag hade en hund som bet i stress, så jag fick helt enkelt lära mig var gränsen för stress gick någonstans.


    Sen är det ju en jäkla skillnad på att en hund sätter tänderna i en under lek och att de hugger. Förstår du skillnaden? Din hund verkar ju inte ha velat göra dig illa utan hade antagligen hög stress och din arm var närmast att avreagera sig emot. Han släppte ju direkt skriver du.


    Nummer två, för att det inte ska hända igen. Sätt in krav i leken. Dvs hunden måste sitta och hålla kontakt med dig innan du böjer dig ner och tar leksaken. Belöna när hunden sitter kvar. Dvs ta ner stressen under lek.

    Nummer tre, hundar morrar av många anledningar. Min hund morrar konstant när jag kampar med honom. Men han menar ju absolut inget illa med morrandet. Bara att han tycker det är superkul och att han är uppe i varv. När jag hör att morrandet blir för intensivt ger jag kommandot loss och sen belönar jag lugnt. Sen gör vi något annat lugnare en stund för att få ner stressen.

    Nummer fyra, träna på att ta saker från hunden när ni inte leker.

    Belöna rätt beteende. Men jag rekommenderar dig inte att börja försöka köra den gamla metoden "släng ner hunden i backen och håll den nere tills den ger sig". Ska man köra den metoden ska man veta vad man gör och man ska kunna läsa tysta beteenden. Det känns inte som att du är där. Så skit i det.

    Jag tycker det var bra att du sa till på skarpen och sen bara bröt leken och gick in. Helt rätt, han fick absolut ingen belöning och det var målet.

    Dessutom satt hunden fast under lek om jag förstod det hela rätt...varför? Koppla loss och lek, annars känner ju hunden hela tiden att den sitter fast. Hur kul är det att leka då?

    Jag kan fortsätta, men stoppar där.

    Lycka till :)

Svar på tråden Min hund är oberäknelig!! Blir så besviken och ledsen