Inlägg från: Anonym (små busfrön) |Visa alla inlägg
  • Anonym (små busfrön)

    Min hund är oberäknelig!! Blir så besviken och ledsen

    Förstod inte ang snöret. Satt hunden fast o du hjälpte den loss o därefter höll i snöret o tog sen hundleksaken ? eller tog du bara i snöret som hunden "satt fast i" och höll tillbaka hunden genom den handlingen för att få fördel till att plocka upp leksaken ? 

  • Anonym (små busfrön)

    För mig låter det som att ta helt klart fuskade när han höll i snöret/repet för att få fördel till leksaken. Hunden visade bara att det inte var schysst. Det schyssta hade varit att låta hunden få göra det valet själv, även om det tar lite tid. Man behöver inte bli arg eller visa makt i alla situationer, ifrågasätt gärna det egna beteendet för att försöka förstå vad den som inte kan prata försöker säga. Man kan fastna där o bli chockad. Eller så fortsätter man leka vidare (om du vet hur, annars kan du förvärra det och stärka hundens ev felaktiga beteende).. o visa att man inte menade att göra fel. :)

    Min hund är min bästa vän, mat finns alltid ifall den blir hungrig, byter vattnet 3-5ggr/dag. Den sover med mig o snäll mot allt och alla. Så länge du pratar och är äkta och kärleksfull så kommer den följa dig överallt.

    Man behöver inte ta i fysiskt för att visa sin makt. Man kan skrämmas, i vårat fall har jag en flaska vatten o skvätter bredvid eller på ryggen. Ibland räcker det att skaka på flaskan o ibland vet hunden själv om det o väljer att inte göra fel.

    Lycka Till. O du ts, hunden är mer oskuld och äkta vad en människa någonsin kan vara! Om den reagerar så har du gjort fel med all säkerhet. Det gäller bara att komma på exakt vad!

Svar på tråden Min hund är oberäknelig!! Blir så besviken och ledsen