Inlägg från: Anonym (Visst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Visst)

    Hur söka ensam vårdnad om båda är överens?

    Är det kommunal förskola?

    Vårdnaden är inte detsamma som umgänge. Om du har barnet så får hon gå dina tider. Spelar ingen roll om pappan är ledig, hemma, semester.

  • Anonym (Visst)
    milania skrev 2018-06-03 19:38:08 följande:

    Min dotter går på ett familjedaghem i stan. Dottern är folkbokförd hos mig och som sagt jag har henne deltid. Men förskolechefen säger att har man delad vårdnad så måste man ta hänsyn till den andra och han är arbetslös och är bara hemma så då får bara dottern gå 15h...

    O så säger hon att det borde jag veta som jobbar i förskola men har inte vart med om det. Bor ett barn hos en förälder så är det väl den föräödern man går efter?


    Är det kommunal förskola/omsorg så gäller det som skrivits i ovanstående svar. Dvs har pappan umgänge och är hemma så är dottern hemma. Är det du som har dottern går hon dina tider. Fråga henne hur ni ska lösa det om tex pappan flyttar till Kina och ff är arbetslös med delad vårdnad, är det 15 timmar som gäller då och pappan tar snabbflyg och hämtar? Antigen är hon inte medveten om vad som gäller eller så kör hon en fuling för att lätta på trycket i barngruppen. Tala om för henne att när du har dottern enligt umgängesschema så går hon dina tider punkt.
  • Anonym (Visst)

    Det finns ju fall där det är delad vårdnad men den ena föräldern vägrar umgänge men inte heller vill ge upp vårdnaden. Hur skulle det se ut om förskolan vägrar följa boendeföräldrens tider med hänvisning till att pappan minsann är arbetslös/ledig tis, ons. Boendeföräldren kanske inte ens vet var den andre föräldern befinner sig.

Svar på tråden Hur söka ensam vårdnad om båda är överens?