• Anonym (M)

    Jag är bara bjuden till kyrkan på min väns bröllop

    hammarhajen skrev 2018-06-04 18:40:54 följande:

    Hör väl kanske inte hemma här, men jag har aldrig förstått varför man buder bara till kyrkan. Vill man inte ha stor fest så behöver man inte förstås, men som du säger: hur kul är ceremonin egentligen för de som tittar på? Vill man ha "liten och mysig" fest får man kanske ha liten och mysig vigsel också.. Lite egotrippat att tro att vänner vill titta på en ceremoni, men inte få vara med och skåla, mingla och skratta efteråt. 

    Sen kan man ju som gäst förstås välja att bara gå på ceremonin, om man inte kan delta på båda av olika skäl (barnvakt, hälsa, resväg, skiftjobb)


    Om jag hade en vän som bara skulle ha själva vigselcermonin skulle jag defintivt vilja gå om jag blev inbjuden och hade möjlighet att gå. Tycker det är jättefint att få vara med på. Ser det inte som egotrippat, snarare mer egotrippat att inte vilja vara där för sin vän och dela en fin stund i dennes liv om man inte blir bjuden på någon typ av fest, middag eller mingel efteråt. Alla par vill inte ha ett bröllop utan ser själva äktenskapet som det de vill göra enbart.

    TS - håller med ett par andra som skrivit att du kan väl ringa upp henne bara. Gratulera till det kommande äktenskapet och fråga lite hur det är tänkt och så. SMS är väl kanske lite tråkigt sätt att bjuda in, hade ju kunnat funka bra med ett samtal istället. Och andra sidan kanske hon skickade ut smset till fler personer för att få det gjort snabbt. De kanske bara har tänkt det som.en mer avslappnad grej men bjuder gärna in sina nära att vara med.
  • Anonym (M)
    Anonym (Är heller inte bjuden...) skrev 2018-06-04 20:00:16 följande:

    Men man bjuder inte in till bröllop via SMS utan via inbjudningskort.

    De "riktiga" gästerna lär ha fått inbjudan i brevlådan.


    Inte nödvändigtvis. Som sagt, har man bara tänkt sig ha en avslappnad cermoni och därför vill göra inbjudan lila avslappnad. Inbjudningskort signalerar ju lite mer högtidligt/fest. Är det dessutom med rätt kort varsel så kanske tiden inte ens finns till att beställa och skicka ut inbjudningskort. Skulle nog faktiskt finna det lite mer märkligt att skicka ut inbjudningskort till något om det bara är en avslappnad cermoni. Men det är smaksak förstås, vill man göra det ser jag inget problem med det. Som jag skrev kanske däremot ett samtal hade vart bättre, lite mer personligt och man kan enklare förklara upplägget/tanken. Men och andra sidan, säg att de ville bjuda in rätt många (10+) så blir det ju lite mer tidsåtgång att ringa runt alla, kanske en e-vite (inbjudan via mail t.ex. som kan se ut som ett mer typiskt Inbjudningskort) hade vart ett bra mellanting.

    Oavsett hur de tänkte så böev det såhär ändå. Om TS nu tycker de är goda vänner ser jag inte problemet med att helt enkelt ringa upp, gratulera och fråga om upplägget. Även goda vänner kan göra saker man själv finner lite märkligt och hur man själv inte hade gjort, men så länge det inte är något såpass allvarligt att man måste fundera på vilken typ av person detta verkligen är och om det är någon man vill ja en fortsatt relation med (vilket jag då inte tycker det här är) så ser jag inte riktigt varför det inte bara går att prata om det.
  • Anonym (M)
    Anonym (Är heller inte bjuden...) skrev 2018-06-04 20:00:16 följande:

    Men man bjuder inte in till bröllop via SMS utan via inbjudningskort.

    De "riktiga" gästerna lär ha fått inbjudan i brevlådan.


    För övrigt, TS vet väl inget om de "riktiga" gästerna fått inbjudan hem i brevlådan. Kan ju likväl vara så att det är såhär de bjudit in alla - vilket är vad jag utgår från i mitt svar.
  • Anonym (M)
    Anonym (Är heller inte bjuden...) skrev 2018-06-04 20:33:18 följande:
    Ja, spekulationer. Jag tror dock att de erhållit brevutskick. Inte så att man drar iväg en massa SMS.
    Som sagt, TS får ringa upp och höra sig för lite. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Är heller inte bjuden...) skrev 2018-06-04 20:36:15 följande:
    Eller sabbar TS bröllopet genom att ringa in ett bombhot. Obs! ironi.
    Haha tack för förtydligandet, här på FL vet man ju inte riktigt alltid hur seriösa folk faktiskt är med sina "råd" Flört
  • Anonym (M)
    Anonym (gå eller inte?) skrev 2018-06-04 22:13:58 följande:

    Känns bara att det tar emot att ringa upp. Jag har skrivit så fina sms till henne sen jag fick veta att hon skaffat seriös relation och ändå så får man se på facebook en vecka sen att de har förlovat sig och sen kom sms och ibjudan till kyrkan. Det känns bara kallt och jag tappar lusten att ringa....


    Om de förlovade sig för bara en vecka sedan och redan bjudit in dig så låter det ju som att bröllopet är rätt spontant. Alltså bad gälöer planeringen, kanske de pratat om det en längre tid. Att hon valde att bjuda in på ett sätt du inte hade gjort betyder inte så mycket egentligen, om de ser det som något väldigt avspänt så ser de kanske heller inte att det skulle kunna tas på ett negativt sätt. Om de däremot har någon typ av bjidning och annan inbjudan till andra så kan jag förstå att det inte känns så bra. Men det kommer du ju inte få reda på om du inte hör av dig. Ring, gratulera och småprata lite kring det hela bara - hur de tänkt sig, är det någon klädsel som gäller osv. Med sådana frågor lan du enkelt läsa av vad deras egna inställning är till bröllopet och hur de gjort mer andra inbjudna.
  • Anonym (M)
    Anonym (gå eller inte?) skrev 2018-06-04 22:13:58 följande:

    Känns bara att det tar emot att ringa upp. Jag har skrivit så fina sms till henne sen jag fick veta att hon skaffat seriös relation och ändå så får man se på facebook en vecka sen att de har förlovat sig och sen kom sms och ibjudan till kyrkan. Det känns bara kallt och jag tappar lusten att ringa....


    Min syster som jag är rätt nära ändå skickade ett sms till mig och vår mamma (som just då var utomlands) med en bild på henne och hennes man, de hade gift sig tidigare på dagen. Varken jag eller vår mamma tog illa upp, inte så någon av oss hade gjort, men vi vet att det bar precis så enkelt och avspänt min syster absolut ville ha det. Och det handlar ju trots allt om vad paret vill gälöande sitt bröllop.
  • Anonym (M)
    hammarhajen skrev 2018-06-04 22:25:41 följande:

    Ja, självklart om man bara har en ceremoni och ingenting mer. 

    Men har man fest/mottagning i anslutning till bröllopet, men bara för ett mindre antal, då bjuder man bara det antalet till ceremonin tycker jag. 

    Jättemärkligt att ha säg 40 gäster i kyrkan och bara 30 av dem på middagen sedan..  då kan man lika gärna hålla vigseln för bara de 30.


    Javisst, men ts vet ju inte om så är fallet. Hon måste ju ringa upp vännen för att ta reda på hur det ligger till. Min tanke är snarare att vännen helt enkelt vill ha en avslappnad grej av det men gärna har nära närvarande.
  • Anonym (M)
    Anonym (gå eller inte?) skrev 2018-06-04 23:05:07 följande:

    Skulle du tycka det var lika ok att bli bjuden bara till kyrkan till ett dop och inte till festen? 


    Men du vet ju inte om det är någon fest. Är det en fest, ja, då är det dålig stil att göra som din vän gjorde. Är det ungen fest, då är det ju inga konstigheter alls.
    Anonym (gå eller inte?) skrev 2018-06-04 23:07:13 följande:

    Men då känner du din syster och vet att detta är hon liksom. Jag vet ju hur hon är (eller tror iallafall) att det är ett större bröllop och fest efteråt i och med att hon har stor familj. Hon har inte tonvis med vänner. Hon har några fåtal precis som jag. Just därför så känns det konstigt om hon har fest och jag inte får bli bjuden. 


    Låter ju tveksamt om de förlovade sig förra veckan och du redan nu blivit inbjuden. Sällan det går så snabbt att planera ett större bröllop. Och som sagt, du vet inte. Ring henne bara och sluta anta och bli sur/ledsen/besviken över att du inte är bjuden till en fest som kanske inte ens är planerad.
  • Anonym (M)

    Herregud vad du tar ut i förskott. Du vet inte om det faktiskt blir någon fest alls och kan inte ringa och kolla hur de tänkt sig för att det skulle vara förnedrande. Varför skulle det vara förnedrande att ringa? Självfallet ringer du inte och ifrågasätter varför de inte bjudit in dig på något firande efteråt, utan som flera av oss skrivit ringer du och gratulerar och hör dig för om lite annat; klädsel t.ex., om ni ska någonstans efteråt. Helt rimliga frågor om man fått en sådan inbjudan, skulle jag fråga oavsett om jag misstänkte att jag inte blivit inbjuden till en fest eller inte. Bara för att se vad paret hade tänkt sig. Varför sådant katastroftänk och anta att en god vän inte bjudit in just dig till ett firande efter och att ett samtal skulle vara så jobbigt och förnedrande?

  • Anonym (M)
    Anonym (gå eller inte?) skrev 2018-06-10 02:37:43 följande:

    Jag svarade bara henne på sms och skrev typ hej kul att du ska gifta dig och grattis, och tack för inbjudan. Som svar fick jag en smiley.

    Jag tror inte jag kommer gå känns helt värdelöst på något vis. Vet inte, känns bara tråkigt och vet inte om jag orkar "kämpa" för någons vänskap faktiskt.

    Vill hon vara min vän får hon väl vara det även om jag inte dyker upp på vigseln, jag orkar faktiskt inte bry mig längre jag är less på att så många beter sig så kallt fast man är vänner.  Vad är det för vänner att ha egentligen?


    Snacka om att göra det dramatiskt utan att ens kollat hur det verkligen ligger till.
Svar på tråden Jag är bara bjuden till kyrkan på min väns bröllop