Inlägg från: 10oktober |Visa alla inlägg
  • 10oktober

    Skit som folk säger till gravida...

    Jag fick faktiskt höra ganska lite, bara en som klappade mig på magen (väldigt märkligt!) Och en som kallade mig för köttbulle, men det ingick i vår jargong så jag tog inte illa upp.

    Det mest tröttsamma var nog svärmor som var livrädd för allt jag inte skulle äta. Var på fiskrestaurang och HON frågade servitören "Vad kan hon äta, det får inte vara nått rått, hon är i välsignat tillstånd vet du!". Jag satt där och skämdes och hade redan bestämt mig om vad jag skulle ha...

  • 10oktober
    Anonym (MilfordAcademy) skrev 2018-06-06 13:56:01 följande:

    Jag hade sänkt gaffeln i hennes hand om hon kommit dragandes med såna dumheter. När vi berättade för familjen var vi extremt noga med att påpeka att det här kommer bli nio jävligt obekväma månader så vi vill inte att ni nämner graviditeten överhuvudtaget. Någonsin. Behandla mig Exakt som vanligt. Inga frågor. Inga kommentarer. Ingenting.

    Tror jag utstrålar "taggarna utåt" lite för hittills har det gått över förväntan. En råkade säga "nu syns det att du är gravid" i månad 8, vilket absolut INTE var okej med tanke på våra supertydliga instruktioner. Jag var på väg att svara "och du ser fortfarande påfallande icke-gravid ut!" eftersom hennes absolut högsta önskan i livet är att bli gravid, men jag bet mig i tungan eftersom det var hennes födelsedag.

    En annan tant sa "Grattis! Är det tvillingar?" vilket gjorde mig sjukt sur. Men bortsett från dessa två har jag klarat mig från alla kommentarer (är nu i vecka 35), så det får jag väl ändå vara nöjd med verkar det som?

    Och om ni tycker att jag överreagerar så har jag en rätt extrem fobi för graviditeter, och har verkligen skjutit upp det så länge det bara går. Det är illa nog att behöva genomlida den i nio månader, jag behöver verkligen inte ständigt bli påmind av vänner och bekanta. Helst av allt hade jag velat ligga instängd i ett rum för mig själv från att det började till dess att det var över.


    Min svärmor är som hon är, jag hade nog inte kunnat träffa henne på nio månader om hon inte skulle få nämna graviditeten (hon höll inte ens tyst om när vi var på förlossningen för folk, trots att vi uttryckligen hade bett henne.) Låter jobbigt med fobi, hoppas sista veckorna går fort!
Svar på tråden Skit som folk säger till gravida...