• No Logo

    Hur fan gör jag?

    Håller med nytt eller gammalt; du behöver inte ta upp det med henne eller göra någon stor affär av det. Börja bara sätta dina egna gränser. Självklart ska dina barn inte vara barnvakter varje gång ni träffas. Frågar hon var dina barn är säger du att de inte ville följa med/hellre hängde med jämnåriga kompisar. Be själv hennes barn att städa upp efter sig (visa och hjälp dem lite) innan de går, för så gör ni hemma hos er. Vill hon låna pengar säg vänligt att du tyvärr inte har möjlighet till det just nu. Behöver hon barnvakt kanske dina barn kan ställa upp mot betalning? (meddela timpenning i förväg, typ 80-100 kr/H att dela på)

  • No Logo
    universalwoman skrev 2018-06-14 22:04:38 följande:

    Tack för alla råd!

    Jag blir så ledsen att jag alltid lyckas träffa människor som vill utnyttja min snällhet.. Hursom.. När hon föreslår att vi ska göra det o det o det tillsammans (med våra barn såklart då vi båda är ensamstående) Ska jag bara säga: Ja fast nej. Mina barn tycker det är asjobbigt att leka med 7 år yngre, för dom snorungar. För så är det ju. Varför ska mina barn behöva plågas? Hennes barn är ju så unga så för dom är ju allt fest men vi.. Vi blir bara tömda på energi.. Tror ni hon fattar det eller kommer hon bara att komma med försök att vilja lösa det??


    Vad sägs om "Vet du, mina barn har blivit så stora nu att de tycker inte sånt är så roligt längre. De vill hellre vara med jämnåriga kamrater. Men det gör väl ingenting om vi träffas när mina barn inte är med, du och jag har ju trevligt ändå!?"

    Men om du också enbart känner dig tömd på energi efter att ni träffats kanske du ska dra ner på umgänget för att ev helt avsluta det?
Svar på tråden Hur fan gör jag?