Inlägg från: Anonym (dioti) |Visa alla inlägg
  • Anonym (dioti)

    Inkallad till chefen för att jag inte äter med kollegorna

    Anonym (nickedocke) skrev 2018-06-12 11:42:29 följande:
    Jobbar inom vården i en icke namngiven kommun där vi har lunchraster som får förläggas i regel där vi vill. Eftersom jag inte har så långt hem till vårt hus så brukar jag gå hem och äta emellanåt (inte alla gånger, beror på hur dagen ser ut).

    Jag hade tyckt det vore trevligt att sitta med kollegorna om det inte vore för att alla diskussioner på rasterna handlar om jobb, gnäll och allmänt negativt tjaffs.

    Jag blev inkallad till chefen här om dagen för att kollegorna tycker jag är för osocial. Ändå finns det fler än jag som äter hemma eller på annan plats än på "kontoret" om de är nära sina bostäder. De har jag aldrig hört klagas på.

    Min chef sa att han inte kommer ge mig någon varning eller så men om det fortsätter komma in klagomål så kan han inte se genom fingrarna längre.

    Har de verkligen rätt att göra så? Jag fattar inte. Jag är skötsam, gör mitt jobb, ställer upp för kollegor och annat. Är det avundsjuka som ligger och gror?
    Eftersom man inte får betalt på sin lunchrast så har du rätt att förlägga den när du vill. Det är din fritid. Vad du gör på din fritid är helt upp till dig. Om det funnits krav på att du skulle tillbringa din fritid på ditt arbete så skall du ha lön för det. Att äta lunch har inte med ditt arbete att göra. INGEN kan tvinga dig äta lunch nån annanstans än där du vill själv. Skulle du få en varning för det är begår chefen ett uppenbart tjänstefel. 
  • Anonym (dioti)

    TS, säg till din chef att du behöver återhämtning på lunchen. Att du behöver en promenad och gärna äter en liten matbit hemma i lugn och ro. Du har en fullständigt inkompetent chef.

  • Anonym (dioti)

    Ett enda inlägg av TS - det första - sen är TS borta. Märkligt. 

Svar på tråden Inkallad till chefen för att jag inte äter med kollegorna