• Anonym (nej)

    Inkallad till chefen för att jag inte äter med kollegorna

    Obetald lunchrast=privat tid=arbetsgivaren har inte att göra med vart du går så länge du är tillbaka när du ska.

    Fråga gärna chefen på vilken grund han/hon tog upp detta med dig med tanke på att det inte handlar om arbetstid. Intressant att höra svaret. Finns vettigt  fackombud (om du är fackansluten) eller skyddsombud går det att höra vad vederbörande säger också.

    Hade din chef sagt i stället frågat hur det fungerar med kontakten med arbetskamraterna eftersom han/hon sett att du ofta går iväg hade det varit en annan sak.

    Jag jobbar också i vården och har aldrig stött på detta. Somliga äter på restaurang, andra i lunchrum och det är tre timmar mellan de första går på lunch och de sista går tillbaka. Vi HAR chefsanmodan att fika tillsammans en gång i veckan på fast tid alla personalkategorier (vi har inte akutmottagning) men kaffepauser är ju betald arbetstid.

    Ett tips: Känner du redan att det är negativa klubben på jobbet så sök dig därifrån inom rimlig tid innan det tar musten ur dig.

  • Anonym (nej)
    elmadumle skrev 2018-06-14 22:28:52 följande:
    Det är väl om man har ett vanligt dagjobb möjligen, inom vården är 30 min standard oftast, maken jobbar i industrin och har samma. 
    Sedan kan inte en chef kräva att man ska äta med sina arbetskamrater på tid som är obetald, då gör man vad man vill. 
    Vården själv. Vi har 45 min som standard. Annars skulle knappast de som går till matsal/restaurang (större sjukhus) hinna dit och tillbaka. Den som väljer att stämpla ut och in vid rast kan få ner det till 30 min, men tar man mindre dras 30 min ändå.
Svar på tråden Inkallad till chefen för att jag inte äter med kollegorna