• Majviva

    Pseudotvillingar - hemma med båda

    Jag är hemma med två små nu. Yngsta är 10 månader och äldsta har nyss fyllt 2 år.

    Det har gått mycket lättare än vad jag trodde att det skulle göra. Tror inte att det är jobbigare att ha dem så tätt än att ha längre mellan syskonen.

    Vi har alltid hållit fast vid mat och sovtider. Vilket jag tror har underlättat. Alltid samma tider för mat och mellis.

    Så små barn behöver inte så mycket stimulering, som någon ovan skrev så räcker det gott med att gå ut i skogen t.ex.

    Vi går ut en stund varje dag (mer nu såklart sommartid), vi har en sandlåda och en gungställning på tomten som båda barnen älskar. Nu har vi även en liten uppblåsbar pool som båda kan bada i. Går på promenad, den yngsta får åka vagnen och den stora får gå (plockar stenar, blommor och pinnar). Blir inte så mycket till promenad för en annan, men barnen gillar det. Annars leker, sjunger, ritar och dansar vi. Barnen framförallt 2-åringen då är med under alla hushållssysslor och tycker att det är jättekul att "hjälpa till" med både städning och matlagning.

    Nu är våran stora duktig på att leka själv med, vilket underlättar när den lilla vill ha hjälp med att lära sig gå t.ex.

    Besök får vi även ibland av släktingar och så, men det är inte ofta jag åker iväg själv med barnen. Förutom åka till affären och småhandla.

    Självklart så finns det stunder och dagar som är skitjobbiga och man gör inget annat än att kolla på klockan och räknar ner tiden tills att de ska sova.

    Men jag älskar att ha båda barnen hemma och ångrar det inte en sekund att vi skaffade dem tätt.

Svar på tråden Pseudotvillingar - hemma med båda