Inlägg från: 12345hopp |Visa alla inlägg
  • 12345hopp

    Pseudotvillingar - hemma med båda

    Jag är mamma till "pseudotrillingar" :D äldsta är 19 månader och tvillingarna är 3 månader.

    Jag är bara glad att jag får ha möjligheten att vara hemma länge med barnen! Även fall tvillingarna kanske inte får vara hemma så länge som stora då jag kommer behöva jobba igen så kommer de ju ändå ha varandra på förskolan sedan hoppas jag :)

    Jag tror inte alls det är viktigt att ha massor med aktiviteter jämt. Vissa barn kanske behöver lite mer stimulans men man behöver inte krångla till det. Pappan var hemma med oss första 2 månaderna och nu jobbar han 75% i två månader innan han går tillbaka till heltid så jag har kunnat fokusera mycket på bebisarna i början och stora skall få uppmärksamhet.

    Vi bor på andra våning i lägenhet så när jag är helt ensam så går vi inte ut så mycket men stora verkar inte lida av det, pappan tar någon promenad när han kommer hem eller så tar jag stora och handlar.

    Allt som jag gör är en aktivitet för stora barnet, så vi städar, lagar mat, leker med lera, målar eller lite vad som helst. Bebisarna får helt enkelt hänga på, är någon ledsen får den hänga med i bärsjalen och behöver jag mata bebisarna och sådär eller om dom är väldigt ledsna så får stora sitta på en handduk med ett glas såpvatten och ett sugrör så har hon roligt under tiden :)

    Släpp på alla "måsten" och låt det se ut som skit hemma om ni inte hinner städa. Det måste inte hända massa spännande saker hela tiden, en 1,5-åring har kul ändå om man bara använder fantasin lite. Det är bara ett stressmoment att hela tiden ha planerade aktiviteter och känna att man måste hitta på något för barnens skull.

    Det får bli som det blir, bara jag ser till att barnen mår så bra som möjligt :)

Svar på tråden Pseudotvillingar - hemma med båda