• mamma 86

    Sommarfritids! Uppskattar svar!

    elyse skrev 2018-06-16 19:59:39 följande:

    Oj, jag trodde man slutade gå på fritids i 3-4:an.


    Varför skulle man göra det? Jag skulle aldrig låta min 10-11 åring vara själv hemma i flera veckor när jag jobbar. Många reser bort under sommaren och då kanske där inte är kompisar att leka med heller. Beror ju på hur man bor också.
  • mamma 86
    Fjäril kär skrev 2018-06-17 13:52:11 följande:

    Fast det finns nog ingen som lämnar barnen ensamma i flera veckor. Det är det ju ingen som påstår heller. Någon strödag här och där klarar de flesta barn i 10-12-års åldern att vara själv på.


    Fast personen skrev ?oj jag trodde man slutade få på fritids i 3:an-4:an?. Och så ifrågasatte jag varför man skulle göra det. Verkligheten för många barn skulle då vara att vara ensamma hemma väldigt mycket, inte enstaka strödagar.
  • mamma 86
    Fjäril kär skrev 2018-06-17 19:20:59 följande:

    Fast den som säger upp fritids i den åldern har nog ordnat eftermiddagarna . Tror inte att någon lämnar sina barn vind för våg utan en plan.

    Alla jobbar inte heltid och många jobbar skift och då finns det nästan alltid nån förälder hemma per automatik efter skolan. Och en hel del barn är nyckelbarn och klarar sig själv ett par timmar tills någon kommer hem. Eller har ett äldre syskon. Varianterna är därmed många.


    Fast fortfarande skrev personen att den trodde att man slutade i 3an-4an precis som att det är så för alla. Dessutom är det inte samma sak att vara hemma några timmar efter skolan som hela dagarna när det är lov. Majblomman har gjort en undersökning och många barn fick vara själv hemma hela dagar. Och att lämna sina barn vind för våg har jag inte skrivit om, läs istället vad jag skriver om. Jag ser ofta barn som driver runt med kompisar och hittar på dumheter, cyklar hejvilt utan hjälm och en massa annat. Och det är barn i 10-11 års åldern. Deras föräldrar har definitivt inte koll.
  • mamma 86
    elyse skrev 2018-06-17 20:37:43 följande:

    När jag jobbade på fritids (Nu är det ca tio år sedan) var det bara upp till fyran man hade rätt till fritids så det är därför jag blev förvånad - jag trodde inte att det var vanligt att äldre barn gick på fritids, helt enkelt.


    Ok där jag bor har man alltid haft rätt till fritids hela 6:an också
Svar på tråden Sommarfritids! Uppskattar svar!