Inlägg från: LFF |Visa alla inlägg
  • LFF

    Kan jag skaffa hund?

    Så länge du har en plan för hur hundpassning ska kunna lösas om du inte kan ha med hunden på jobb så kommer det gå bra.

  • LFF
    Videung7634 skrev 2018-06-18 06:21:22 följande:

    Höjer ett varningens finger baserat på egen erfarenhet. Min man skaffade hund innan vi träffades, nu har vi hus och två små barn. Jag önskar att han aldrig skaffat hunden. Det är otroligt tidskrävande, man har ju knappt tid över utan hund. Eller plats i bil, med allt som ska med i form av vagn. Dåligt samvete också över att hunden inte får allt den behöver också.

    Så om du tror att du inom hundens livstid kan tänkas bli förälder, fundera över en liten ras eller ingen alls.


    Varför skaffade du familj med en dedikerad hundägare som (gissningsvis) alltid lagt mycket tid på hunden? Du visste ju redan innan vad du gav dig in på.
    Videung7634 skrev 2018-06-19 07:20:21 följande:
    Ja han har ju en stor vovve som tar mycket plats och kräver mycket extra som är svårt att få till hela familjen. Jag å barnen är ofta ensamma.

    En liten är förstås lättare men jag tror inte du tänker likadant om barn om 10 år och då har din vovve förmodligen 5 år kvar. Man måste beakta en eventuell svartsjuka då från hunden. Nu är vår stor men vi håller alltid isär dom, vilket även det blir jobbigt i vardagen.
    Nej, inkluderar man hunden i familjen så kommer den inte bli "svartsjuk". Varför håller ni hunden ifrån barnen? Varför inkluderar ni inte den i er familj? Inte konstigt då att det blir problem när hunden inte får vara med i flocken längre.

  • LFF
    Deceree1 skrev 2018-06-19 11:53:53 följande:
    Bra sagt! Håller med!
    Ja, jag förstår liksom inte. Varför skaffar man familj med en dedikerad hundägare om man har problem med mängden tid som läggs på hunden? På samma vis som jag inte förstår varför man skaffar familj med någon som har något annat stort intresse (tex sport) och sen tror att saker magiskt ska ändra sig när det kommer barn med i bilden.
  • LFF
    Videung7634 skrev 2018-06-19 14:36:46 följande:
    För det första var det mycket antaganden i svaret jag fick, för det andra är inte hunden svartsjuk. Jag skrev att risken finns.

    Att välja ett mindre optimalt familjeliv istället för inget alls förstår jag inte varför man ifrågasätter. Oavsett om det gäller sport, hund eller annat intresse.
    Det jag inte förstår är hur man kan klaga över en situation när man visste hur förutsättningarna låg från början. Så nej, jag tycker inte att det är ok att säga att man önskar att ens partner inte skaffat den där hunden som man visste fanns från början.

    En korrekt hanterad hund blir inte svartsjuk när barnen kommer. Om den blir det så är den inte korrekt hanterad.

    Inte ens vår, då 11 årige (nu död), terrier blev svartsjuk när det kom två bebisar. Stressad när de började bli rörliga och krypa, absolut men aldrig svartsjuk.

Svar på tråden Kan jag skaffa hund?