Inlägg från: Arpe86 |Visa alla inlägg
  • Arpe86

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Har fått ganska mycket sammandragningar sen någon vecka tillbaka, gör inte ont känns mest lite obehagliga + ibland likt mensvärk. Mest kvällstid.

    Gjorde senast ctg på nyårsafton där man såg oregelbundna "värkar". Men fullt normalt ctg i övrigt...

    Är i v 37+2 prel. ks 15 jan (bf 22 jan) så jag hoppas han stannar tills dess....

  • Arpe86
    Majan89 skrev 2019-01-04 12:47:52 följande:

    Är ny här, känner nu att jag börjar få lite behov av kontakt med andra i min situation, nu när det närmar dig bf. ???? Har tidigare inte haft kontakt med andra gravida. Jobbar idag min sista dag, så förmodligen kommer jag hänga här en del nu, nu när tid finns.

    Vår pojke är beräknad 24/1. Tanken är att föda på vanligt vis, men då både min mor och mormor fått göra kejsarsnitt pga bäckenträngsel är jag orolig att samma sak ska hända mig. Har därför fått remiss för röntgenundersökning, och funderar på att droppa in och göra den i eftermiddag. Har dock sådan ångest över att utsätta den lilla skrutten för röntgenstrålning ????


    Förstår din oro helt - om du vill föda normalt men inte vet om du kan?

    Jag berättade tidigt om min oro att föda normalt pga min storlek men i mitt fall skulle jag känna mig tryggare med ett ks.

    Bäckenmätning var på tal men efter mycket om och men där jag blev bollad runt på x antal läkarbesök/aurorasamtal där vi fick olika info (att man inte röntgar/att man absolut kan röntga, att strålningen var farlig/inte farlig, att det kunde vara svårt att läsa av rätt osv osv) och på det ganska högt blodtryck - så blev jag till sist beviljad ks!

    Sätter det dock igång tidigare så kan jag få frågan om att försöka prova föda vanligt - ändå....
  • Arpe86
    Majan89 skrev 2019-01-05 08:44:00 följande:

    Ja jag skulle gärna vilja föda normalt, bara jag visste att jag kunde. Och för att veta det så "måste" jag ju röntga känns det som. Men som dom verkar ha sagt till dig har dom även sagt till mig, dvs att man inte brukar röntga (förutom i speciella undantagsfall) och att resultatet inte är helt tillförlitligt ändå. Jag hade inga problem att få remiss av läkaren, men jag kände inte riktigt att jag fick svar på om han tycker det är en bra eller dålig idé att röntga. Nu ligger beslutet hos mig och det känns så jobbigt.....Alla dessa beslut man ska ta :( Jag skulle säkert få ks om jag vill, men helst skulle jag ju som sagt vilja föda som vanligt.

    Hur lång är du eftersom du säger att du är orolig över din storlek? Bf?


    Jag är 149,5 lång väger normalt ca 42 kg.

    BF 22 jan prel. snittdatum 15 jan.

    Läkarnas osäkerhet och olika syn kring att röntga gjorde mig velig..i slutändan (efter mer än 10 veckors tid) fick jag ingen remiss eftersom den sista läkaren ärligt sa att svaret inte skulle vara helt tillförlitligt och det var onödigt att utsätta barnet för strålning i onödan om jag ändå inte skulle våga lita på resultatet.
  • Arpe86
    Anonym (Emmi) skrev 2019-01-04 18:27:47 följande:

    Coolt att det kan gå så snabbt! :) Jag försöker känna efter men inte minsta antydan till att förlossningen är på gång. Ska träffa läkaren nästa vecka och sen om allt går enligt plan blir det snitt ett par dagar efter läkarbesöket. På sätt och vis hoppas jag att det sätter igång av sig själv innan, då vet man ju att bebisen är redo att komma ut. Dessutom känns det mindre nervöst om det bara "händer" av sig själv. Annars kommer jag att vara DÖNERVÖS dagarna innan snittet :)


    Känner igen mig...börjar det innan så kommer jag vara betydligt mindre nervös än på snittdagen... men samtidigt orolig över att förloppet ska bli som jag tänkt!

    Har koll på mina sammandragningar/förvärkar men de är fortf av samma karaktär som tidigare dvs känns endast ibland... tar inga värktabletter alvedon funkar så dåligt på mig...någon som vet om man kan ta ibumetin?
  • Arpe86
    Delilah2001 skrev 2019-01-05 15:30:49 följande:

    Här är en som inte vill att det ska starta än!

    Hade hemska förvärkar igår kväll, kunde knappt stå upprätt. Men som tur var lugnade det ner sig under natten.

    Har planerat snitt på måndag och var på inskrivning på sjukhuset igår.


    Hur känns det att det är så snart?? Har inskrivning nästa måndag den 14:e... lugn än så länge....
  • Arpe86
    Delilah2001 skrev 2019-01-06 12:31:32 följande:

    Det jag är mest orolig för är att mellansonens kusin har åkt på kräksjuka, och vi träffade dem en stund igår. Kusinen klagade plötsligt på magont och då drog vi oss hem. Han började kräkas på kvällen sen.

    Så går lite som på nålar här nu, och känner efter själv och får hjärtat i halsgropen varje gång någon i familjen hostar till.

    Kräksjuka skulle få katastrofala följder, dels för mig, dels för sambon som i så fall missar födseln. Och om yngsta sonen blir sjuk så har vi heller ingen barnvakt.

    Usch, borde stannat hemma igår!


    Håller tummar att ni klarar er! Men det gör ni nog!
  • Arpe86
    Delilah2001 skrev 2019-01-06 12:23:48 följande:

    Känns overkligt. Är inte så nervös ännu, men det kommer garanterat!

    I morgon är han här om allt går som det ska. Har fått tiden flyttad två gånger, så hoppas att inget kommer emellan nu.


    Lycka till!!
  • Arpe86
    Majan89 skrev 2019-01-07 09:59:23 följande:

    Usch jag var så orolig för min skrutt igår kväll. I vanliga fall är hans rörelser ganska långsamma nu för tiden och varar bara under korta perioder, typ ett par minuter per gång. Men igår kväll var han helt vild under 2-3 timmar i sträck. Min mage stod ut åt alla håll och kanter och vissa sparkar gjorde riktigt ont. Det kändes inte alls bra, det kändes som om han hade panik där inne. Nu är han dock som vanligt igen. Någon som varit med om liknande?


    Verkar fullt normalt! Det är i princip det rörelsemönstret som jag är van vid och skulle bli orolig om magen någon dag/kväll inte stod åt alla håll..
  • Arpe86
    Delilah2001 skrev 2019-01-08 15:36:06 följande:

    Igår eftermiddag föddes lilla Leon! 2980 g och 46 cm lång. Allt gick superbra


    Stort Grattis skönt att höra att allt gått bra! Hur snart efter kunde du vara uppe och gå, när får ni åka hem, mycket ont efter? Oj många frågor...
  • Arpe86
    Delilah2001 skrev 2019-01-08 21:57:29 följande:

    Lite ont igår, men fullt hanterbart!

    Idag ömmar det bara lite vid vissa positioner. Tar alvedon och ipren.


    Så skönt!
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL