• Kandelaber

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Barnlängtan31år skrev 2018-06-21 08:46:43 följande:

    Denna månad har vi försökt bli gravida i ett år. Vi har inte fått ett enda plus. Är 31 och 32 år gamla. Vi har varit tillsammans i många år. Är så här i efterhand väldigt besviken på mig själv och oss att vi inte började försöka "i tid".

    Har precis lämnat in hälsodeklarationspapprena och utredning kommer väl inte igång förrän långt in på hösten kan jag tänka mig... Jag mår så dåligt av denna väntan. Går snart på semester och känner ingen direkt glädje.

    Jag har tidigare gjort ett VUL pga spottings och enligt läkaren såg det normalt ut. Men jag är lite kluven, då det inte var läkaren som jag besökte som gjorde VUL utan en bakjoursläkare som kom inrusande på rummet och snabbt gjorde ultraljudet. Jag är osäker på om läkaren uppfattade bakjoursläkaren rätt... 

    Min man har gjort ett spermaprov hemma som vi köpt på nätet, Fertility score. Han fick positivt men vad jag har läst mig till så här i efterhand så är det inget att lita på. Tänk om vi blir ofrivilligt barnlösa? 

    Hur länge har ni försökt? Och har någon utredning påbörjats?

    Eller finns det några solskenshistorier?

    Hoppet har börjat svika.


    Hur går det för dig TS, kommit igång med utredning (har ej följt tråden förr)?

    Vi har gjort utredning utan hittade fel så remiss har åkt till ivf. Har försökt i 22 månader, ett missfall i v8 efter 16mån försök. Känns omöjligt att plussa igen och om jag skulle göra det skulle jag bara vänta på nästa missfall gör det är enda erfarenheten jag har.

    Är så jävla trött på tillvaron och den här skiten när alla andra bara får barn efter barn. svårt att inte tänka "varför är XX värd det men inte jag". Har tappat självkänslan jättemycket iom det här. Mycket bittra och svarta känslor..
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-02-28 16:39:34 följande:

    Hej!

    Jo, inget plus än... Känns såå tufft. Som du säger får ALLA barn runt omkring...

    Efter lång väntan har vi äntligen fått en remiss skickad för IVF. Har inte funnit några fel på oss förutom att jag har en blockerad äggledare och det är inte alls säkert att det är det som är orsaken. Känns såå jobbigt att inte veta varför det inte går. Och rädslan att inte bli gravid är så stor. Men hoppet måste finnas där... annars går man ju under.

    Tuff resa för er! Stort lycka till med allt!

    Vet ni förresten när IVF kan tänkas bli för er?


    Ok och det borde ändå ha gett NÅT plus längs vägen med tanke på att vissa bara har en Äggledare o lyckas ändå?! Jag tycker själv att vårt enda plus på nästan 2 år inte känns så jättefertilt men de hittar ju inga fel??

    Remissen skickades från en vanlig gyn/fertmottagning till ivf klinik som ligger i annat län. Och vi har inte fått någon återkoppling från ivf att de fått det. Så vi måste ringa o kolla om de hör av sig först när kön gått framåt eller om de iaf kan meddela Hur mkt de har kommande månader och hur lång kö det kan tänkas vara! Vet inte hur det brukar funka, om de hör av sig oavsett om kön är jättelång när de får remissen?

    Har nu exakt 1v till bim och tyckte vi verkligen nailade ÄL och dagarna innan o efter. Har såklart symtom som vanligt men vet ju av bitter erfarenhet att det betyder INGENTING. vill bara pausa livet tills jag får veta om jag får nyckeln till lyckan eller ännu mer bitterhet nästa sön. Usch vad jag hatar det här barnlöshetslivet! Livet är i 2v cykler om och om igen... aldrig varit med om nåt som sliter så mkt på självkänslan och livslusten.
  • Kandelaber
    Dontgiveup skrev 2019-03-02 17:25:02 följande:

    min läkare sa också att spolning inte gör någon skillnad, är det stopp så är det stopp. min läkare sa att det är helt onödigt att göra en spolning och istället skicka remissen direkt för IVF. jag tog upp det då jag ville spola. hon sa att spola är en risk också för infektion.


    Man fick ju en tablett mot infektion efter spolningen men läkaren som gjorde det på mig sa att hon inte sett ett enda fall av infektion efter spolningen så måste vara SJUKT ovanligt..
  • Kandelaber
    Dontgiveup skrev 2019-03-04 20:02:34 följande:

    okey, jag ska nog ta upp att jag vill prova att spola ändå. för som du säger man vill ju försöka allt. gjorde det ont att spola? och hur kändes det efteråt?


    Tyckte inte det gjorde ont. Kändes lite när väts?an åkte mot äggledaren men eskalerade liksom inte. Men då var inget blockerat heller.
  • Kandelaber

    5 dagar till bim, haft molvärk hur länge som helst. Jätteont igår. Sååå jobbigt att vänta, alltså det är sån uppladdning nu så Är så rädd att bli besviken och ledsen igen :( Känns som att ALLT hänger på dessa dagar och kommer avgöra så mycket att få mens eller inte....det är så jobbigt att vänta....

  • Kandelaber
    Dontgiveup skrev 2019-03-06 20:33:15 följande:

    jag förstår dig där. man får försöka att inte tänka på det. man går ju jämt med denna molvärken och känner av minsta lilla man känner. jag håller tummarna för dig nu. jag ska börja med en ny omgång letrozol i morgon dubbel dos. fan mår piss dem dagarna, känns som man är i nå klimakteriet eller nå.helt deppig blir man.


    Ok hoppas du kan ta hand om dig så du pallar dagarna med medicin. Man får nog minska stress press och åtaganden när det är som värst.. så tänker jag inför ev ivf iaf.

    Fick papper idag att de mottagit remissen o att läkare hör av sig efter bedömning. Läskigt. Vill bara få mens nu så att man är mer på hugget om de ringer.

    När ska man starta ivf liksom?! Hur många egna försök till själva eller ska man bara ta emot om man får? Levt i denna skit 2 år snart ju ( sen första försöket o vi har ju plussat 1ggr..). Svårt o känna när det är dags då vi inte har något "fel".
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-08 14:12:36 följande:

    Hur går det för alla?


    Vi har haft vårt första ivf besök nu. Ska ta ett gravtest för säkerhets skull i veckan sen köra igång när nästa mens kommer, nästa vecka mest troligtvis. Kort protokoll. Dags o börja planera för jobbfrånvaro....

    Läskigt! Ni andra då?
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-08 16:26:11 följande:

    Skönt att ni kommer igång! Men hoppas såklart inte mensen kommer :)

    Vi har faktiskt kommit ganska långt, så äggplocket och allt är klart. Hade risk för överstimulering, så har inte fått något tillbaka denna månad tyvärr. Insättning blir i maj förhoppningsvis! Fick reda på idag att vi fick tre Blastocyster till frysen, så det känns jätteskönt! Får hoppas att någon av dem vill fästa sig.

    Körde korta protokollet med Bemfola. Fick ut 12 ägg, 5 befruktade sig normalt och sen 3 blastisar.

    Hoppas det går bra för er!


    Oj ok. Innebär överstimulering att du inte fick en insättning utan bara uttag eller?

    Jag blev skraj nu när det är på riktigt. Främst sprutorna och få ihop jobb/resorna..

    Förnekar det lite till tills man är förbi bim!
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-08 22:59:32 följande:

    Ja preci, jag plockade ut äggen och min man lämnade spermaprov. Redan på mitt första VUL under behandlingen fann man cirka 20 äggblåsor, så då bestämde läkaren att vi bara körde äggplock för att undvika överstimulering. Jag svarade väldigt starkt på hormonsprutorna.

    Det är lite läskigt i början, men du kommer in i det!


    Men är du inte redan förbi överstimuleringen när de redan tagit ut äggen? Jag trodde överstinuleringen skedde under sprutorna och då äggen är kvar i äggstocken? Så trist att inte få göra klart ordentligt. De kan inte göra ett tidigare äggplock eller sänka sprutdosen jätte mkt om man nu svarar så bra på sprutorna?
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...