• Kandelaber

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Barnlängtan31år skrev 2019-04-09 17:34:39 följande:

    Nej, det är störst risk för överstimulering efter äggplock när man stoppat tillbaka embryot vad jag förstod det som. Vissa kan bli överstimulerade sen när embryot fäst sig och graviditetshormonerna stiger. Istället för den vanliga ägglossningssprutan, som man tar innan äggplock, så fick jag en annan som gör så att processen med slemhinnans uppbyggnad osv avstannar. Mensen är redan här och brukar komma ca en vecka efter man tagit den sprutan. Efter mitt VUL sänkte de dosen och sedan plockade jag ut äggen efter några dagar.

    Det känns segt att inte fullfölja denna månad men samtidigt är jag glad för mina embryon jag fick och ganska skönt att slippa alla hormoner och vila kroppen :) Vill dock att tiden ska gå snabbt nu, så jag får vår embryo!


    Ok där ser man. Bara längta på till insättning sen då!

    Jag tog just ett test bara för att veta att det inte tagit sig inför sprutstarten. Negativt så klart. Kände typ att då fan blir det sprutor snart, nästan lite hämndkänsla mot kroppen? Blir fortfarande sur för varje test som är neg . Enda trösten denna gång är väl just det att om jag får mens igen så gör man verkligen något medicinskt åt det nu.

    Men jag är så rädd för allt som inte funkar! Överstimuleringar, att inget överlever, att inget går att sätta in samt att man kommer vara den 30% som inte lyckas på 3 ivfer .

    Kanske konstigt att jag är så negativ not ivf , till o med sköterskan var mer förväntansfull! Känns som att jag vet för många som inte lyckas och är lite överrealistisk

    Typ varför kommer ivf funka när det inte funkar annars, oförklarligt dessutom.. känns som det är mycket 'lidande och logistik" för något som inte alls har 100% garanti. Man är så nedsliten mentalt i det här att det inte funkar så varför skulle man "vara värd" det här...
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-11 17:27:35 följande:

    Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver! Har känt exakt likadant. Vi är också oförklarligt barnlösa och funderar ju på vad som är galet! Känns skönt att ha kommit så långt i IVF-processen, men har ju fortfarande långt kvar. Embryot måste ju fästa sig och sen måste det ju gå hela vägen. Denna ovisshet är jobbig!

    För första gången på ett år börjar jag dock känna mig lite hoppfull. Försöker tänka med tvärt om, att varför skulle inte vi få barn via IVF när så många andra får det! Men om vi misslyckat med vårt första försök kommer jag hamna i den onda spiralen igen.

    Stort lycka till för er!!


    Jo du har ju rätt. Dom flesta lyckas ju faktiskt..

    Är bara sån stress att komma igång och att få till alla besök och prover på rätt dagar, med helgdagar kommande också. Usch! Har era mottagningar öppet eller har det varit krångel med helger?
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-16 08:23:14 följande:

    Vår mottagning har öppet på vardagar men även på lördagar för insättning. Och om det skulle vara så att insättningen egentligen skulle skett på en söndag, så tar dom det på lördagen istället. Det har visat sig att det går lika bra att sätta in en Blastocyst en dag innan den egentliga insättningen. Så det kändes så skönt när de berättade att det var så. Har ju varit jätteorolig för att det inte skulle funka att sätta in i maj på grund av helger. Det kan ju vara så att er mottagning också har öppet på lördagar för vissa saker!? Hoppas det!

    Vill att tiden ska gå fort nu fram till slutet av maj!! Börjar bli sååå otålig! Är väldigt nervös för att det inte ska ta sig. Vill så gärna vara gravid i sommar och komma tillbaka till jobbet men en liten i magen. Men men. Får se vad det blir!


    Ja det verkar vara ganska flexibelt, det löste sig här nu med alla kontroller. Sprutdag 3 idag och ska få både blodprov och ultraljud nu innan påskhelgen som tur är! Kort protokoll går ju fort ändå. Är bara såå rädd för överstimulering eller nåt sånt även om jag vet att det är ganska ovanligt. Blir skönt med UL för att kolla läget.

    Ja alltså hur underbart hade det inte varit med ett plus innan man går på semester?? Tyvärr hinner man väl inte med ett till försök innan sommaren om det inte funkar på första.
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-17 15:36:28 följande:

    Okey,vad bra! Vet du vad det är för blodprover? Jag tog aldrig något sånt under min sprut-period. Nej, överstimulering är inte vanligt och om det finns risk för det så gör dom ju som för mig, endast äggplock. Får hoppas du slipper det så att du får sätta in på en gång!

    Nej, precis. Man hinner ju inte med något mer innan sommarupppehållet. Vi får hoppas att det blir guldägg för oss :)


    Det är..östradiol tror jag? Verkar räcka med ett blodprov. Ultraljud blir två st, på sprutdag 5 och 10.

    Man vill bara komma förbi alla dagar och få se att man ens kommer få ett ärligt försök! Du hör ju att jag nästan väntar mig alla fel och motgångar som kan bli, som att det vore helt otänkbart att själva behandlingen och uttag/insättning ens ska ske :) Jag låtsas att detta ej händer just nu så blir besvikelsen mindre typ!
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-18 11:31:50 följande:

    Hehe, jag är precis likadan. Jag kände inte alls att det skulle bara självklart att det skulle bli några ägg överhuvudtaget. Man vill liksom inte bygga upp massa förväntningar. Men hör ju andra där det inte lyckas, men för de flesta blir det ju faktiskt embryon.

    Okey, tog inget sånt prov.. konstigt! Jag gjorde bara med ett VUL, på dag 8.

    Stort lycka till! Det är en sjukt påfrestande tid!


    Ok intressant att det kan skilja med sånt?

    Var på första vul idag.. 9 äggblåsor totalt, undra om det är ok?! Kan det öka under tiden eller är det det man har att spela på? Kiniken har inte ringt upp än (de är i grannlänet och ska höra av sig om resultatet sen)
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-23 14:45:52 följande:

    Det låter ju jättebra! Till mig sa de att man satsar på typ 10 äggblåsor (för att undvika risk för överstimulering). Jag hade ju typ 20 st på första VUL och sen vid äggplock hade jag kanske några små och få till. Av de 20 så plockade de ägg från 12 blåsor, vilket resulterade i 12 ägg.

    Vart ligger du till nu i processen?


    Blir otrivelle strax och äggplock på tors! Läskigt värre. Resdag imorgon..
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-24 14:25:06 följande:

    Stort lycka till!


    Tack ? Man är ju så rädd att inte få sätta in nåt, fy fan vad antiklimax det hade varit!
  • Kandelaber
    becca90 skrev 2019-04-25 07:02:33 följande:

    Gjorde äggplock i tisdags, gick verkligen super bra!! Hejja dig idag!


    Gick jättebra , kände ingenting förutom bedövningssprutan! Gick fort.
  • Kandelaber
    becca90 skrev 2019-04-25 14:28:33 följande:

    Jaa samma här! Hade ont efter dock.. Hur många fick du ut?


    14, får veta imorgon hur många som befruktats/var mogna. Hade rätt olika storlekar på sista ultraljudet så antar att de minsta inte hann klart.

    Jo man är öm efteråt men det var man ju precis innan plocket också så ingen markant försämring av ont tycker jag än så länge. Tycker det är många som skrämt upp andra, blev påmind av läkaren att de som inte kände nåt går kanske inte in och skriver på nätet medans de andra har behov av det.. viktigt att vi som inte kände nånting och där bedövningen funkar 100% också syns :)
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-25 17:15:48 följande:

    Skönt att det inte gjorde ont! Det gjorde det för mig, men det gick ju över dagen :)

    14 är ju bra! Hoppas det blir många befruktade! Jag var sååå nervös inför det samtalet. Är nervös mest hela tiden!


    Ja det blir läskigt! Och se hur många dagar det ska odlas är ju också nervöst! När man är på annan ort.
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-26 17:01:23 följande:

    Hur gick det?


    9 befruktade som ligger på långodling nu. Hoppas de överlever! <3

    Läskigt o vänta men om det kan minska risken för att få in "fel" embryo om man istället kan övervaka några dygn extra förstår jag att de vill göra så.
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-26 18:45:31 följande:

    Vad bra resultat :) Tror det brukar bli typ 20-40% som blir blastocyster, så det känns ju verkligen hoppfullt! För mig blev det t.o.m 60%. Blev ju 5 befruktade och av dem 3 blastisar :)


    Jo känns som väldig otur om alla ska dö :(

    Ok så du har 3 frysta nu som väntar på ev insättning i nästa naturliga cykel då?

    Vet du om det är "farligt" att vara sjuk vid återföring? Blivit förkyld m hosta men tror inte det är hög feber. 3 dygn kvar.
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-04-27 15:34:38 följande:

    Ja, precis. Hoppas en klarar upptining bara... alla dessa orosmoment! Hoppas det blir insättning i slutet av maj eller början av juni.

    Jag vet inte, men det borde ju inte vara någon fara om det bara är en vanlig förkylning. Hoppas inte det inverkar!


    Ok hoppas hoppas!
  • Kandelaber

    Uppdatering:

    Fick flera till frysen och är nu officiellt en ruvare!

    De såg lite vätska vid ET men båda läkarna tyckte det var ok att återföra. Ska vara observant på symtom på överstimulering men har inte direkt haft det än förutom ömhet och lite halvförstoppad men det var jag innan med :)

    2 frågor:

    - Ni som varit med, känner man tydligt när det börjar vara överstimulering och inte normal ömhet efter ÄP eller Lutinus?

    - Nån annan som fått klåda på armar o ben av lutinus eller nåt annat läkemedel? Kliar sååå!

  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-01 11:01:12 följande:

    Hur många blastisar fick ni totalt?


    Skulle få brev om det för några ligger kvar nåt dygn extra o fåf en extra chans medans de andra redan är frysta.
  • Kandelaber

    Tokpositivt test här på RD12!! TD på torsdag så håller både andan och tummar nu! Skönt MEN också läskigt då man verkligen lärt sig att inte ta något för givet.

  • Kandelaber
    April2 skrev 2019-05-14 06:41:06 följande:

    Fick du tillbaka embryo eller blastocyst? :)


    Tack, en 5dagars blastis :) Men man har ju så svårt att tro att den ska stanna ändå! Har tagit länge o ett missfall på vägen så man har verkligen ingen bra erfarenhet sen tidigare! Man är paranoid att ens kropp inte är en bra "värd", även om den fäste på ivf. Men ska försök tänka bort det nu.
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-14 12:48:34 följande:

    Åh, vad häftigt! Stort grattis! Förstår att du inte vill ?säga hej? förrän man vet att det verkligen blir något, men vilken känsla ändå att ni kommit dit ni är!!

    Jag väntar sååå otåligt och nervöst på vårt FET. Mensen verkar vara på ingång, så hoppas den kommer snart! Och sen att min ÄL kommer i tid! Jaja, bara att stå ut och försöka tänka positivt :)


    Ja visst är det fränt! På wtt sätt förväntar sig nån att ivf "ska" funka men ändå vet vad flera som aldrig lyckats o var ju rädd att det inte funkar då det inte funkar annars.

    Nu hoppas vi alla missfall håller sig borta!! Kanske man får kolla upp progesteronhalt efter man slutat med lutinus för att va säker på att kroppen kommit igång själv...?

    Åh hoppas du mens snart!! Så spännande.
  • Kandelaber
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-16 15:26:03 följande:

    Ja, precis så tänker jag också. Varför skulle IVF funka, när det inte har funkar hittills liksom! Men uppenbarligen gör det det för många :)

    Spottings nu, så mensen är på ingång. Så nästa steg är ÄL. Ett steg i taget....

    Stort lycka till!!


    Ojoj då börjar det närma sig! Du får sysselsätta dig så dagarna masar sig förbi :)
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...