• April2

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Livethänder skrev 2018-10-14 21:57:46 följande:

    Vill skicka lite pepp, vi försökte i 13 månader innan vi fick ett oväntat plus.

    Hade bestämt oss att söka hjälp för utredning och jag bytte jobb så lade bebisplanerna på hyllan.

    Var till och med försiktiga runt äl och hade bara sex en gång under perioden.

    Men just den gången blev jag gravid! :)

    Vet att man inte vill höra om det klyschiga ?slappna av och tänk inte på det? men det verkar ha varit först när vi helt släppte tanken som kroppen slappnade av och blev mottaglig.

    Har i efterhand läst att kroppen kan ha svårt att ägglossa trots positiva äl-test om man är stressad (lättare sagt ön gjort att sluta stressa jag vet) Men försök njuta av det som är fint just nu, hösten, din partner, att du är frisk, en god kopp te/kaffe osv :)

    Vi försöker bli gravida igen och ge vårt barn ett syskon, just nu försök 3 på gång.Vi håller tummarna att det inte tar lika länge den här gången. Massor med kramar och pepp!


    Bra med pepp! :) Behövs hur mycket som helst just nu!

    Tempen störtdök idag och jag har mensvärk och färgade flytningar! Nu laddar vi om för november!
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2018-10-20 09:52:59 följande:

    Ja, det gör vi! Det ska gå!!


    :) Juli är väl en bra månad att ha födelsedag! ;)

    Är det någon annan här som innan försöken åt p-piller? Jag har ätit Trionetta ca 15 år innan vi började försöka bli gravida, har alltid mått bra av p-piller mindre finnar, mindre mängd blödning och nästan ingen mensvärk. Nu har jag haft uppehåll ett och ett halvt år och min mensvärk blir bara värre och värre. Förra månaden vakande jag mitt i natten av kraftig smärta som höll i sig flera timmar och samma sak hände i natt. Ipren hjälpte dock efter ett tag i natt och jag kunde sova. Jag hoppas att detta inte är tecken på att något är fel?
  • April2
    Luno skrev 2018-10-23 13:09:53 följande:

     

    Jag åt p-piller innan. Är det något jag försöker framföra till andra är SLUTA MED P-PILLER I TID. Det tog lite över ett år innan jag ens fick min mens, vi som trodde vi skulle hunnit bli gravid och tom kanske ha en knodd innan dess.

    Jag har också fått mer och mer mensvärk. Har det i princip hela tiden förutom veckan efter mens. Så konstigt, hade pytte mensvärk innan jag började med piller, och inget under tiden jag åt. Åt Neovletta i 7 år och sen bytte till Estrelen sista två åren. Senaste cykeln har varit lite bättre men har "glömt" hur kämpigt det är att bara vara livmoderbärare och ha ett vanligt liv, som att jobba och le och låtsas som man inte har så ont.

    Försöker undvika ibuprofen så långt jag kan men ibland går det ju inte. :(  www.1177.se/Norrbotten/Stall-en-anonym-fraga/Fragor/Ska-jag-undvikaibuprofen-om-jag-vill-bli-gravid/


    Så jobbigt att gå med värk så länge varje månad.. :( Jag får väl vara glad att min värk endast är ca två dagar men väldigt intensiv! Jag har dock haft otroligt regelbunden cykel ända sedan jag slutade med p-piller men har hört att det kan vara stora skillnader..

    Har ni försökt länge? Hoppas att ni lyckas snart! :)
  • April2
    Anonym1891 skrev 2018-10-23 16:04:01 följande:

    Här hört att man inte ska äta Ipren när man försöker bli gravid... Försök med Alvedon istället :)


    Å, ok! Jag trodde att det var om man var gravid man skulle undvika det så tänkte att det var säkert under mensen! Ska tänka på det, tyvärr är det ju ipren som fungerar bäst! Tack för infon! :)
  • April2

    Drömde inatt att jag tog fyra graviditetstest och att tre gav utslag! Precis när jag skulle testa igen vaknade jag tyvärr och allt var bara en dröm! :(

    Hoppas att ni andra har det bra! Jag försöker med bisolvonmetoden denna månad och ÄL närmar sig! ;) Jag har BIM den 15 november..

  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2018-10-30 20:37:55 följande:

    Jag drömde också en dröm förra veckan att jag var gravid. Tog flera olika konstiga grav-test som var positiva. Tyvärr vaknade jag upp till verkligheten. Men känslan var underbar i drömmen :)

    Jag har testat Bisolvonmetoden. Hjälpte inget på mig. Har även testat munkpeppar, rosenrot och ProgesterAll (inte samtidigt).

    Jag har ägglossning idag så förväntad BIM den 13:e.

    Lycka till!! Håller tummarna för oss!


    Å, jag har funderat på både Rosenrot och munkpeppar men eftersom jag har så regelbunden cykel på 26-30 dagar har jag inte vågat eftersom jag är rädd att den ska påverkas och bli längre.. Påverkades din cykel när du åt dem? Åt du allt samtidigt eller under olika månader? :)

    Kul att vi har BIM nära i tid! Jag håller alla tummar och tår för oss!
  • April2
    Luno skrev 2018-10-31 07:26:50 följande:

    Jag ska också köra bisolvon den här cykeln! Både jag och gubben tänkte vi. Äntligen är spermatestet i sikte,  nästa vecka, så direkt det är gjort blir det bisolvon. 

     

    Har också funderat mycket på munkpeppar och rosenrot. Men känns dumt att börja nu när jag (förhoppningsvis) får den gemensamma tiden hos läkaren innan nästa cykel så vill inte rucka något.

    Någon som har provat munkpeppar/rosenrot/bidrottninggelé?


    Tyvärr inte provat något förutom bisolvon denna månad och en massa vitaminer (folsyra såklart, zink, selen, omega 3, d-vitamin + antingen multivitamin kvinna eller berocca) Har även försökt få sambon att äta extra folsyra och zink vilket jag lyckas med ibland ;)
  • April2
    Milnyr skrev 2018-11-02 12:51:25 följande:

    Hej.

    Vad har ni för tankar och funderingar om denna historan.

    Blev gravid 2005, de blev dock en medicinsk abort då min dåvarande inte alls ville ha barn och de även resulterade i att jag sen efteråt inte alls vill ha min dåvarande heller.

    Slutet på 2006 träffade jag min nuvarande, vi blev gravida mars 2007 och födde en fin pojke oktober 2007. Lite premature men de gick bra. Januari 2008 blev jag gravid igen vilket kändes alldeles för tidigt och näst intill omöjligt. Vilket läkarna oxå tyckte då jag fick nästan som råd att göra abort då jag födde med akut kejsarsnitt från höft till höft så dom tyckte inte att de var riktigt sade för min hälsa att få barn igen så nära inpå.

    Gick med på en medicinsk abort igen 2008 och efter det blir vi inte gravida alls. Gjort alla världens undersökningar både jag och maken och vi är hel gröna att vara "go for it" men ingenting händer. 8 år av stickor och vitaminer och prover och inget resultat.

    Nån som hört något liknande eller är i just den sitsen och kan komma med lite råd eller tips? Jag är nu 33 år gammal och vill så gärna ge min son ett syskon då han varit ensam barn nu i 11år.


    Tyvärr har jag inte någon erfarenhet att dela med mig av.. Hoppas att det löser sig för er!
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2018-11-06 14:14:28 följande:

    Kul för din svägerska!

    Men, vad segt med denna väntan...

    Vi har äntligen varit på ett första besök idag! De ringde igår och gav oss en återbudstid. Äntligen!! Proverna vi tagit var bra och min VUL var utan anmärkning, så nästa steg är spolning.


    Å vad skönt att få en tid och besked! :) Vi har fått tid i slutet av nästa vecka.. Jag ska nog ringa och säga att vi gärna kommer på återbudstid! Hur gör man för att ta ledigt? Sjukanmälan? Jag vill ju inte berätta på jobbet ännu innan jag vet mer.. Jag har ett jobb där jag inte kan ta in vikarie så måste ställa in flera möten..
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2018-11-06 19:50:06 följande:

    Ja, känns skönt! Det var helt otippat att jag skulle bli uppringd och få en tid. Men skönt att det inte är jättelång tid kvar för er ändå.

    Jag har ett jobb där det är ganska fritt. Jag styr mil egen dag kan man säga. Men jag sa bara till min chef att jag behöver gå en sväng på grund av läkarbesök.


    Praktiskt! :) Tyvärr ligger mitt jobb 25 mil från sjukhuset där jag ska göra undersökningen så kommer behöva vara ledig en hel dag! Känns väldigt bra att ha fått en tid i alla fall!
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...