Inlägg från: Anonym (anneli) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anneli)

    Medicin till skolbarn vid lunchtid

    brallison skrev 2018-06-21 09:00:03 följande:

    Hej!
    Min dotter (7,5 år) fick utskriven en medicin som hon ska ta 3 ggr per dag. Frukost och middag är inga problem - det fixar vi hemma, men hur att praktiskt lösa lunch-tiden? Och här menar jag mest nån tips. Vi ska prata med personal på fritids som ska hjälpa med att påminna henne och se till att hon tar sin medicin, men vad jag undrar är om det finns nån hjälpmedel, som man kan använda. Vi ska väl inte skicka en hel burk med piller till skolan, och inte väl ska vi lägga separat dessa 2 piller hon ska ta varje dag. Ska man kanske ta en sån här dosett där hela veckan ska ligga? Eller kanske nån vet nåt annat som är bra och praktiskt? Har aldrig behövt ta medicin så ofta själv, så vet inte ens hur jag ska tänka för barnetSkäms


    Man KAN ju också tänka sig att ni köper en dosett där ni bara förvarar dosen dottern ska ha på fritids. Kanske kan dosetten t om förvaras på fritids? Utgår ifrån att när ni talat med personalen så klarar de att sköta en så enkel sak. De är ju ändå utbildade pedagoger och borde kunna greppa elementära fakta och företeelser.
  • Anonym (anneli)
    Gryntroll skrev 2018-06-22 16:52:32 följande:
    Exakt, varför inte innan skolan vid frukost 7/ 7.30, vid hemkomst/enklare mellis vid 16-tiden och sedan vid kvälksfika/läggdags 20-tiden?
    Eller varför inte krångla till medicineringen maximalt? En balansgång där och mkt beror på hur mkt föräldrarna vill sticka ut och ta plats.
Svar på tråden Medicin till skolbarn vid lunchtid