Inlägg från: Jadu95 |Visa alla inlägg
  • Jadu95

    Dåligt mående fysiskt och psykiskt ideligen, vad kan jag göra?

    Hej, 


    Jag är en 23 år gammal man och har haft enorma problem under en längre tid med mitt mående. Kort sagt, varit utbränd och deprimerad under 2-3 års tid pga studier och även gått på anti-depressiva 6 månader under slutet av 2017 till början av 2018. Slutade med medicinen i mars då jag, psykiskt, mådde bättre. Ska också tilläggas att mina fysiska besvär kvarstod eller till och med blev värre under medicineringen. Under denna tid hade jag gått upp i vikt och låg nu på 20 % kroppsfett när jag tidigare i livet alltid varit normalbyggd. 


    Har den senaste månaden inte studerat och endast försökt fokusera på att träna och komma i form igen. Mitt problem är att jag bara mår sämre och sämre när jag tränar. Jag har ständig träningsvärk, sover dåligt lite då å då, har svårt att koncentrera mig och får panikångest attacker. Jag går långa promenader, gör yoga och utövar lite lätt styrketräning. Följer ett program anpassat till näst efter nybörjare, inte väldigt avancerat med andra ord. Testat all typ av träning, olika kost; mkt protein och lite kolhydrater med alla typer av grönsaker, uteslutit laktos/gluten eller slutat helt med godis och snacks under en längre period etc. Även testat att prata med en kurator, mindfulness, ta flera månaders paus i studierna och bara fokusera på saker jag gillar. Har också testat att sova en viss tid varje natt, lägga mig samma tid och gå upp samma tid osv. 


    Ingenting fungerar. För övrigt har jag även IBS och problem med näsan (alltid tät och slem i halsen). 


    Finns det någonting som skulle kunna hjälpa mig lindra några av dessa besvär och få mig att leva ett normalt liv? En förändring i kost eller behöver jag få medicinsk hjälp? För så här kan omöjligt någon klara av att leva under en längre period. 


    Detta kan dock vara helt fel forum, ge mig tips om vart jag ska vända mig isåfall. 

  • Svar på tråden Dåligt mående fysiskt och psykiskt ideligen, vad kan jag göra?
Svar på tråden Dåligt mående fysiskt och psykiskt ideligen, vad kan jag göra?