• LFF

    Tvååring som inte vill sova

    Istället för att ta bort vilan helt, minska den till 30 minuter. Då kanske hon håller sig vaken lite längre, somnar lättare och sover lite längre på morgonen. Det behöver inte ens vara så att hon faktiskt somnar utan bara ligger och vilar och tar det lugnt (det måste mina killar göra även nu, ha en lugnt stund mitt på dagen för att inte bli skitjobbiga på kvällen).

    Som du säger, att vakna vid 3-4 på natten är inte hållbart alls.

    Vi har, vete sjutton hur, lyckats hålla att killarna somnar vid 19-1930 ända sen de var små pyren (nu 4,5 år gamla). När sömnen krånglat på kvällen har vilan dragits ner på med 15-30 minuter så man hållit samma tider med att somna och vakna. Se slutade helt att sova middag på förskolan när de var strax efter 3 år fyllda.

    Sen tar det ju en stund innan humöret på de små stabiliseras när man tagit bort vilan/minskat ner den och det blir väldigt gnälligt på kvällen. Nu har inte vi några yngre syskon till våra killar men vi har alltid försökt ta ändringar i sömnen till när vi varit lediga så förskolan sluppit den smällen.

  • LFF
    milli79 skrev 2018-06-28 13:29:07 följande:
    Som fler än mig har fått erfara så spelar det ofta ingen roll om de sover 5 min el 2h. Men det går ju självklart testa. Alla barn är olika.
    Absolut, men tycker du att det är hållbart att barnet ska vakna kl 3-4 på natten?
Svar på tråden Tvååring som inte vill sova