Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Berner sennen??

    Du verkar medveten om hälsoproblemen rasen har och att det är en ras som behöver aktivitet och motion för att må bra vilket är A och O . Att bo i lägenhet ser jag inte som en nackdel så länge du motioner och aktiverar hunden. Många hundar med tomt blir tyvärr bara utsläppta på tomten för att göra sina behov och roa sig själv vilket jag personligen inte ser som ett ultimat hundliv. Även en krävande ras bör klara av lugna dagar då och då så om din sambo sköter långpromenaderna innan/efter jobbet tror jag absolut det funkar att bara ta kortare promenader under dagen dom dagar du har ont. Hunden kan ju tex bära klövjeväska eller dra bildäck för att aktivera den dom dagar du inte mår bra. Skulle det visa sig att hunden absolut inte är nöjd finns det ju dogwalkers som du betalar för att ta ut hunden på en långpromenad mitt på dagen och man lär känna mycket folk på hundkurser där du säkert kan få napp om du behöver hundvakt dom dagar du har ont.

  • Dexter dot com

    Tycker ni låter som dom perfekta hundägarna !! Det är mycket jobb men så värt det . Hur löser ni valptiden när du ha ont? Klarar du att bära ut en valp några g/timmen dom dagar du mår dåligt?
    Jag föredrar breda mjuka halsband före sele. Tycker jag har bättre kontakt med halsband, upplever att dom snabbare lär sig linförighet och tycker dragiga hundar blir värre och starkare i sele. Sele har jag bara när jag spårar.

Svar på tråden Berner sennen??