Inlägg från: MrsAJ88 |Visa alla inlägg
  • MrsAJ88

    Berner sennen??

    Vi har Berner Sennen sedan 10 år, först hade vi två men nu finns tyvärr bara den ena kvar (8 år gammal). Kan inte tänka mig en bättre hundras! Vår uppfödare kallar det en "24-timmarshund" eftersom de är nöjda med det mesta bara de får vara med. De älskar långa promenader, samtidigt som de om man ex. är sjuk en dag och inte kan gå ut mer än för att kissa är fullt nöjda med det. Inomhus är de generellt en lugn hundras som inte klättrar på väggarna, och även om det är härligare nu när vi bor i hus med stor trädgård gick det jättebra även första åren då vi bodde med två Bernrar i en två på 60 kvm. Storleken är inget problem bara för att det är en första hund, det viktigaste när man väljer hund är personlighet och temperament och därför menar jag att Berner är en perfekt första hund.

    Visst finns det en del hälsoproblem, men enligt vår kennels statistik på de de hundar de fött upp (250 st) är medellivslängden 8 år vilket inte är direkt dåligt för en större hundras...

    Har du fler frågor är det bara att fråga! :) Och grattis till ett fantastiskt bra val av ras, ni kommer inte att ångra er!

Svar på tråden Berner sennen??