Inlägg från: PEZMAKER |Visa alla inlägg
  • PEZMAKER

    Bf augusti 2018

    Hej! Jag väntar mitt 3e barn, bf 22 augusti men hoppas på tidigare dock känns det som att man ska få pinas med krämpor och värmen ändå in i det sista och lite till.

    Har en dotter och en son, vad bebisen har för kön blir en överraskning denna gången :)

    Börjar bli redigt nervös inför förlossningen nu när det drar ihop sig. Vill helst att den startar med värkar, ingen vattenavgång då risken är att det går för fort. Hur tänker ni andra?

    Har det kommit någon bebis här än?

  • PEZMAKER
    Mollymums skrev 2018-07-31 16:56:17 följande:

    Åh vad spännande då är vi beräknade samma dag! :D

    Tror också jag kommet få pinas in i de sista haha.. just nu har jag brutal foglossning som bara blir värre, halsbränna och en överaktiv bebis som ligger o sparkar på revbenen dag som natt :|

    Värmen gör de ju inte lättare häller haha..

    Har varit förlossnings rädd sedan start (min första graviditet), men senaste veckorna har de varit så mycke att göra så inte hunnit tänka så mycke på de! :)

    Men ny börjar de komma tillbaka igen.. så är jätte nervös haha! Hoppas på att de startar med värkar så man har ?mer tid? :) dom fick göra hål alla 3 ggr på min mamma så hoppas lite på att min blir liknande hennes :) dock är jag så otroligt trött på att vara gravid nu.. så hoppas på att inte gå över tiden haha


    Känner att jag får ställa in mig på att gå över då det redan är så jobbigt att vara gravid, försöker trots det njuta då det antagligen är sista barnet för min del.

    Min förstfödda kom i vecka 36+1 läckte fostervatten, därefter kom värkarna. Hon var ute på 4 timmar räknat från att vattnet börjat läcka. Krystade i 2h och 5min med henne.

    2a barnet 40+6, hade förvärkar i ett helt dygn innan som sedan övergick till värkar, så var lite förberedd på att det skulle gå igång just då. Den förlossningen tog också ca 4timmar from att värkarna startade. Var sjukskriven långt innan med honom pga prematur sammandragningar. Låg i princip bara hemma i sängen/soffan då jag inte kunde göra mkt annat.

    Denna graviditeten har jag inte alls haft samma problem med sammandragningar.. tack och lov. Har varit igång som en tok (inte lätt att vila med 2 vildungar hemma) trots att jag många gånger mått så illa och bara velat ligga och spy.

    Nu märker man att det drar ihop sig inför fl då förvärkarna blir värre och man undrar hur länge man ska dras med det innan bebis vill komma ut.

    Här också en hel del halsbränna, sedan början av sista trimester. Illamåendet är under kontroll nu. Har börjat få en del mensvärk från och till, hur är det för er andra ? Inte så värst mycket foglossning denna graviditeten, lider dock med dig! Tur att du fått en rullstol så du kan komma ut lite. 22 dagar kvar till BF idag då.. :)
  • PEZMAKER
    Jennnyn skrev 2018-07-31 23:55:17 följande:

    Hej! Nu är min lille pojk här. Han kom 25/7, 10 dagar innan bf och valde att få samma födelsedag som sin största storasyster var lite av en raketförlossning som satte igång kl 3,45 med vattenavgång och värkarna började strax därefter. 5.20 blev vi inskrivna på förlossningen och 6.12 är han ute! Gick snabbt med tvåan också så var inställd på en snabb förlossning denna gång med. Eftersom det gick så fort hann inte allt fostervatten pressas ut ur lungorna under förlossningen, så vi fick ligga ett dygn på neo med lite andningshjälp, men han återhämtade sig fint och vi fick åka hem 1,5 dygn efter förlossningen. 3280 gr och 50 cm

    Lillkillen mår bra, äter och sover mest. Vi njuter i bebisbubblan!


    Grattis till er lillkille! Skönt att han återhämtade sig såpass fort och njut nu i er lilla bubbla. Nu längtar en ännu mer :)
  • PEZMAKER
    evnor2 skrev 2018-08-03 19:31:52 följande:

    Förra fredagen fick jag mina tvillingar 2 veckor förtidigt. Blev igångsatt å när det väll drog igång värkarna fick det väldigt fort. Men alla mår bra å vi lever i våran bebisbubbla till fullo. Mina första barn??


    GRATTIS till dina fina barn!

    En annan har varit på sitt 2a besök hos förlossningen idag, pga onda förvärkar och mensvärk i rygg & magen. Började i morse med att jag vaknade strax efter 05, gick upp och vankade, klockade men dem var ganska oregelbundna. Bestämde mig efter ca 1timma att ta 2 alvedon och försöka somna igen. Lyckades somna och när jag vaknade vid 8 så var magen lugn, inga Sd eller mensvärk. Åt frukost med familjen och började få kraftigare mensvärk i magen och ryggen igen, fick springa på toan ett antal gånger då det kändes som att jag skulle bli dålig men icke. Mensvärken gjorde dessutom ondare när Sd kom och smärtan ökade mer och mer, så bestämde mig för att ringa FL för ett besök då mina två tidigare förlossningar gått fort och jag trodde verkligen att det var på gång. Lämnade barnen hos sin morfar och vi begav oss för en undersökning och ctg-kurva. Hade verkligen kraftig mensvärk och fick andas mig genom dem.

    Väl inne på FL så lugnade allt ner sig betydligt, då var kl ca 11.30, fyfan vad besviken man blev. Visade ingenting förutom en livlig bebism Helt knäckt känner jag mig nu, så snuvad och man känner sig så dum att ta upp deras tid.

    Bm konstaterade att inget hänt sedan sist jag var inne för onda Sd (ca 3 veckor sedan) öppen 2 cm och 2-3 cm lång livmodertapp. Sist så bm att livmodertappen var ca 1cm och öppen 2cm ... hur går det ihop?

    Känns som jag ska få pinas med detta nu, man blir bara så besviken. Vet att bebisen kommer tids nog men fyfan för dessa pinvärkar:(

    Var tvungen att skriva av mig.

    Hoppas det går bättre för er andra!
  • PEZMAKER

    Igår tidig morgon, kom äntligen vår fina dotter.. 12 dagar innan bf. Helt underbart att få göra med bebis nu, så lycklig och stolt.

    Hur går det för er andra? :)

  • PEZMAKER
    Intenuintesåhär skrev 2018-08-11 21:38:20 följande:

    Grattis! Gud vad roligt... Och mysigt.... Och underbart... En liten nyfödd, så ny, så liten.

    Jag längtar så otroligt nu. BF+1 idag enligt mensen. BF-4 enligt ultraljud.

    Hur började din förlossning?


    Ja helt underbart, njuter för fullt!

    Förstår att du längtar, så spännande att ha en förlossning att se fram emot också tycker jag, men också läskigt. Snart kommer du ha din bebis hos dig :)

    Jag hade mycket Sd senaste 3-4 veckorna och 2 falsklarm. Men den 8/8 ca kl 22 började efter lite mys med sambon kom sammandragningar igång..som vanligt, men ganska rejäla från start. Gjorde inte ont men kunde inte sova då dem var kraftiga. Dem fortsatte att komma under hela natten och hela dagen därefter, fortfarande inte smärtsamma eller särskilt regelbundna. Dock kände jag som att bebis tryckte mycket neråt under dagen.

    Kände ändå att något var på gång,fick otroligt vattniga/slemmiga flytningar under natten som fortsatte komma, dock inget blod i så var ändå tveksam till om det var slemproppen. Förstår såhär i efterhand att det var slemproppen som släppte i samband med alla Sd, då det fortsatte och blev mer och mer under dagen.

    9/8 på morgonen åkte sambon ändå till jobbet som vanligt men jag förberedde honom på att det kanske kunde vara på G. Mot kvällen började vissa Sd kännas mer smärtsamma men jag var fortfarande osäker på om det skulle dra igång. Förberedde ändå min mamma om att vi eventuellt kommer lämna barnen under kvällen/natten med kort varsel.

    Strax efter 23, precis när vi somnat vaknar jag av att lättare värkar men tillräckligt för att inte kunna sova. Klockar dem och det är då 9 minuter emellan, bestämmer för att ringa FL för att kolla läget utifall att det är fullt. BM rekommenderar oss till att åka in när det är 4-5min emellan värkarna.

    Nåja, väcker sambon och vi packar in barnen i bilen för att lämna dem hos mormor. Vid kl 01.20 är vi inne på förlossningen och då är det 5 min mellan värkarna, med några enstaka mindre emellan. 4cm öppen och vi blir inskrivna. LYCKAN när man inser att bebis är påväg! ????? kl 05.44 den 10/8 är vår lilla Tuva ute. 49cm lång och 2900g tung, överlyckliga och stolta föräldrar.
Svar på tråden Bf augusti 2018