Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Tips att behålla livsgnistan under småbarnsåren

    Orolig över barn skrev 2018-07-12 09:22:53 följande:

    Även om vi går ut och försöker ha det roligt har jag alltid stenkoll på klockan.

    Om xx timmar skall barnen äta, om xx timmar är det läggdags. Det är skitsvårt att hålla barnens rutiner - det stressar mig så otroligt mycket. Jag kan inte slappna av,

    Hur gör man?


    varför måste allt göras efter ett schema? Har du någon form av tvångstankar? Gör det som passar idag imorgon kan det se helt annorlunda ut. Min sambo är antagligen ganska likt dig och tror att ingenting fungerar om man inte gör det som hon vill och tror det måste vara. Sen är hon nervklen och bör stressad för minsta lilla.

    Det spelar ingen roll hur många ggr hon får det bevisat att det går lika bra att göra saker på hundra olika sätt det går inte in. Vi är på semester nu och imorse ville inte barnen upp till frukost när hon tyckte det var dags, jag bad henne gå och äta så kommer jag med barnen när de vill själva. Det gick ju inte enligt henne för då blir barnen ledsna och det blir gråt (i hennes huvud är barnen helt beroende av henne). Jag sa åt henne igen att gå och det var inget som helst problem för barnen, 5-10 min senare ville barnen gå själva och vi löste det utan det vanliga tjatet på morgonen.

    Detta har hon förträngt imorgon garanterat..
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa
    Orolig över barn skrev 2018-07-17 09:04:37 följande:

    Ja vi är tydligen ganska lika jag o din sambo. Det är spännande att se saker från din perspektiv . Det är bara så svårt att fatta ... men visst inser jag att bara jag kan ändra på min inställning så blir vardagen så mycket enklare och okomplicerad ..

    Tack för ditt inlägg det hjälpte verkligen att förstå min sambo


    Mår du inte bra av kraven du sätter på dig själv så måste du sänka dem. Det är ju inget som någon kommer må dåligt av på riktigt. Min sambo är en otroligt bra mamma men hon orkar ju inte med att göra allt som hon anser ska göras.

    Men hon har sänkt ribban lite hemma iaf vet inte om hon tagit in något av när jag frågar henne vad som sker om det inte är tokstädat varje dag, eller om hon bara insett att det är för jobbigt. Hennes mamma är en stor bov i det hela, hon kommer alltid med kommentarer om det ligger saker framme eller det är lite smutsigt. Jag bryr mig inte och slår dövörat till men hon tar väl åt sig. Hon kommenterar om jag lämnar virke framme ute eller vad som, så det är inte bara städning hon säger något om, jag bryr mig inte utan tar det när jag känner för det.

    Vi köpte en robotdammsugare för att underlätta lite och den är verkligen grym!
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
Svar på tråden Tips att behålla livsgnistan under småbarnsåren