Inlägg från: Anonym (Mirta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mirta)

    Kan mirtazapin ge personlighetsförändringar?

    Har ätit mirta i 2 år och aldrig haft eller hört talas om dylika problem som du beskriver. Ge det någon vecka eller två och kontakta sedan läkaren som skrev ut medicinen om det inte blir bättre. Mediciner passar inte till alla och det kan finnas skäl att behöva prova ut en annan medicin. När jag började med mirta var jag väldigt deppig och hade kort stubin första veckorna. Efter ca 3 veckor vände det och blev bättre. Då passar den medicinen mig utmärkt, har fått ett liv jag bara kunnat drömma om att ha innan medicinering.

  • Anonym (Mirta)
    Anonym (Gun) skrev 2018-07-16 09:29:34 följande:

    Vilken dos mirta äter du?

    Äter du nåt annat ihop med mirtan? Vad äter du den för?


    Började med 7,5 mg och ökade till 15 mg efter några veckor. Efter ett år bad jag om att få öka dosen igen och då tyckte läkaren att 30 mg vore bra så tar det nu. Inga andra mediciner. Fick den mot stora problem med insomning samt svår depression, ångest och social fobi. Mirtan har lindrat alla besvär. Mår inte toppen men har ett fungerande liv, vilket jag inte hade innan då jag inte ens klarade av att jobba eller gå till affären.
  • Anonym (Mirta)
    Anonym (Orolig) skrev 2018-07-16 10:48:44 följande:

    Han äter 30 mg och gjort från första början. Påverkar ju hela familjen att han är så förbannat labil i humöret. Och han vägrar ju kontakta läkaren som skrev ut skiten ang problemen som tillkommit. Är väl en sak om han beter sig illa mot mig men barnen råkar ju ut för hans humör med nu och de tycker pappa inte är snäll


    Låter lite osunt att börja med en så pass hög dos. Vad gav läkaren för förklaring till det?
  • Anonym (Mirta)
    Anonym (Orolig) skrev 2018-07-16 18:08:12 följande:

    Jag vet inte och sambon vägrar prata om det med. När jag googlade på det verkar ju 15 eller halva den dosen vara mest normalt att börja med.


    Svår situation om han inte vill prata om det. Stämmer bra som du skriver att 15 mg är den dos man oftast börjar med.
Svar på tråden Kan mirtazapin ge personlighetsförändringar?