Inlägg från: man i göteborg |Visa alla inlägg
  • man i göteborg

    Varför matchar man så sällan med de man dejtar??

    Anonym (Janine) skrev 2018-07-17 11:06:13 följande:

    Jag tror att man för lätt bländas av lika delar förhoppningar, önskedrömmar och "oj vad snygg". Det gör att man missar de uppenbara egenskaper som talar om att det kanske inte var en bra match.

    En trevlig , snygg kille som skriver roliga meddelanden är inte nödvändigtvis perfekt match.

    Jag har i alla fall steppat upp och lärt mig leta män på samma planhalva som mig. Lika barn leka bäst liksom. Jag är ensamstående med en 10-åring och behöver hitta nån som vet vad det innebär. Hur roligt det än är att dejta en barnlös akademiker så behöver jag nån som faktiskt vet hur det är att vara förälder.


    Ja, man bländas nog lätt av förhoppningar, önskedrömmar och yta!

    Min erfarenhet av dejtande och chattande är att alldeles för många personer ställer alldeles för få intressanta frågor för att lära känna personen. Genom att ha en naturlig dialog och prata om allt möjligt och ställa bra frågor får man de bästa förutsättningarna att få en uppfattning om man matchar eller inte.

    Sedan när man väl träffas har man en bra grund att stå på när man ska försöka klara nästa nålsöga, dvs hur första intrycket är, vad man utstrålar etc. Detta går inte att förutspå helt via chattande eller prat via telefon!

    Att matcha fullt ut är svårt men om man går in med ett öppet sinne och inte har alltför lång kravlista på sin framtida partner ökar man chanserna rejält att få ihop en bra match!

    Det är mycket som ska stämma och klaffa och i slutändan är det yttre och utseendet bara en del i denna process!
  • man i göteborg
    Anonym (Grejen är) skrev 2018-07-18 15:17:12 följande:

    I den vanliga världen, innan man "dejtade", så funkade det i allmänhet så att man kände till personerna som man blev tillsammans med. Man hade någorlunda koll på vilka dom var. Man hade hunnit "spana" på dom på t ex en arbetsplats, i en skolklass eller i något annat sammanhang. Då finns det oftast något där redan från början, och man har lite koll på om något sorts ömsesidigt tycke finns. "Dejta" människor som man helt saknar koppling, och som dessutom fått presentera sig själva på det mest fördelaktiga sättet, till är onaturligt och som upplagt för missförstånd. Det är sorgligt att normala människor börjat hålla på med det, för det är ett system som är framtaget för människor med sociala problem som har svårt att hitta vänner och partners på normalt sätt.


    Dejting öppnar upp nya kanaler. Du kan vidga ditt ?sökområde? och få kontakt med människor du annars aldrig skulle ha möjlighet att träffa antingen för att de bor i en annan stad eller att ens vägar inte möts på ett naturligt sätt.

    Dejting är ett modernt sätt att försöka hitta en ny partner! Visst, online dejting är inte utan problem eller nackdelar.

    Håller inte med dig om att dejting är framtaget för människor med sociala problem eller har svårt att hitta nya vänner!
Svar på tråden Varför matchar man så sällan med de man dejtar??