Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Hur kan jag få hjälp som ensamstående mamma?

    Skulle inte heller tro att du får något från soc. Men tänker att om det nu är så att exet får halva barnbidraget samt halva vårdbidraget så ska ju han skjuta till med mer pengar (motsvarande det han får extra) till de utgifter som barnen har och som dessa pengar är menade att gå till? Hur har ni gjort med underhållsstöd? Om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att du kan ha rätt till det om han tjänar betydligt mer än dig även om ni har barnen lika mycket?

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Anonym mamma) skrev 2018-07-17 14:56:00 följande:
    Aboslut, jag går redan i de tankarna. 
    mammalovis skrev 2018-07-17 14:03:37 följande:

    Du får väl be om matkasse via kyrkan, om det ändå bara gäller en månad. Sedan kanske du måste tänka på att hitta ett billigare boende på sikt, då barnens utgifter blir dyrare med åren.

    Dessutom kanske du måste blottlägga din tuffa ekonomi för exmannen, så kanske han förstår att det inte är läge att kräva hälften av alla bidrag om han inte vill att barnens levnadsstandard ska bli väldigt olika beroende på var de bor. Alternativt får du ha barnen boende mer hos dig, så du får extra i underhåll ...


    Jag ska testa via kyrkan! och angående boendet så är jag inne i de tankarna också. Det är billigt på sommaren men vintern är ju hemsk. Hela min sjukpenning går åt till hyran och driftskostnader, vilket är 9500:- ca vintertid. Och exmannen vet redan vilken sits jag sitter i men skiter  uppenbarligen i det. Han har troligtvis någon narcisstisk diagnos precis som sin pappa och det viktigaste i hans liv är att han mår bra och har det bra. 
    Tro mig, tanken att ta barnen på heltid har kommit upp. Jag vet dock inte själv hur bra själv jag skulle må av det då min nuvarande pojkvän bor 20 mil bort, och tanken att bara få träffa han varannan helg gör mig bara mer ledsen. Men jag är också medveten om att det kanske kommer bli så. 
    Men att ha barnen på heltid bara för att få mer bidrag tycker jag är en dålig idé av andra anledningar!
    Du skriver att du har sjukpenning, ser det ut som att du kan gå tillbaks och jobba inom en snar framtid? Man kan ju inte ha sjukpenning hur länge som helst. Så om du kan börja jobba iaf deltid så hjälper det ju upp ekonomin såklart!
Svar på tråden Hur kan jag få hjälp som ensamstående mamma?