Inlägg från: Anonym (....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (....)

    Är det normalt att ha mensvärk så här länge och att mensen aldrig kommer?

    Almelle4 skrev 2018-07-18 18:49:50 följande:

    Hej, min mens håller hela tiden på att komma men kommer inte. Jag har mensvärk i magen och ryggen hela tiden och även en äcklig blöt känsla där nere som jag får jämt innan mens så den borde komma snart, men det här har hållit på rätt länge nu så jag är orolig att det är något fel. Jag minns inte precis hur länge det varit så här men kanske en och en halv vecka. Annars brukar jag inte ha så här mer än typ en dag innan. Det är jobbigt med värken så jag har tagit flera alvedon varje dag nu den senaste tiden, är det farligt? Är det normalt att det håller på så här så länge innan mensen eller ska jag gå till läkaren?


    Har du tagit ett graviditetstest?
  • Anonym (....)

    Vad använder du för skydd? Preventivmedel är aldrig 100% säkert fast du kanske inte har ett aktivt sexliv

  • Anonym (....)
    Almelle4 skrev 2018-07-18 19:14:33 följande:

    Vi använder kondom och ingen har gått sönder och vi har haft på den hela tiden. Kan man bli gravid ändå då verkligen? Känns som det borde vara omöjligt.


    Antingen har du inte haft någon ägglossning eller så är det en graviditet, det finns inga 100% skydd så ta ett test för säkerhets skull
  • Anonym (....)
    Almelle4 skrev 2018-07-18 19:20:48 följande:

    Okej jag kanske inte har haft ägglossning då! Kommer mensen igång av sig själv sen i så fall? Köper man sånt test på apoteket eller finns det i vanlig mataffär?


    Det finns på både apoteket och i mataffären, vill man ha billiga graviditetstest så kan man beställa från nätet, bara Googla på billiga graviditetstest. Hur gammal är du? För är du under 25 kan du besöka ungdomsmottagning där kan du göra ett test gratis dem brukar ha dropp in tider.
  • Anonym (....)
    Almelle4 skrev 2018-07-18 21:05:33 följande:

    Ni hade tydligen rätt... Är sjukt chockad över hur det kan ha gått till. Hur kan det ens vara möjligt liksom? Jag gjorde två test och båda visar på gravid. De kan inte vara stor chans att båda visar fel va? Och vad händer nu, alltså hur bokar man tid för kontroller, ska man registrera sig någonstans? Får man föräldrapengar om man inte har jobb? Måste man vara en viss ålder för att få pengar? Kan man få hyra egen lägenhet om man inte är 18?


    Man ringer till närmsta MVC = mödrarvårdcentral . Hur gammal är du?
  • Anonym (....)
    Almelle4 skrev 2018-07-18 21:17:22 följande:

    Okej ska man göra det direkt, typ imorgon, eller ska man vänta en viss tid? Jag är 16.


    Ja som personen ovan skrev, du borde ta en funderare på om du verkligen ska behålla, det är ingen dans på rosor. Hur ska du kunna betala hyra om du inte ens har ett jobb? Hur ska du betala för allting till barnet som vagn , spjälsäng, blöjor, kläder, babyskydd mm. Du är 16 år med hela livet framför dig, det är dumt och starta med ett barn. Glöm sena kvällar med kompisar
Svar på tråden Är det normalt att ha mensvärk så här länge och att mensen aldrig kommer?