• Anonym (..)

    Är detta olagligt?

    oskogh skrev 2018-07-19 09:01:03 följande:

    Det som stör mig lite, är att om det funnits något liknande i Sverige, tycker jag att man borde tagit till det, istället för att be mig fortsätta med övningar som inte fungerade då det var för inflammerat. Nu kan jag fortsätta med övningar vid behov och inte vakna på nätterna med smärta. 


    Ibland är det inte en bra idé att helt ta bort smärtan vid en inflammation eftersom risken då är att patienten överanstränger sig och förlänger läkningstiden, till och med kan kroniska tillstånd orsakas. Smärtan är ju kroppens varningssystem och berättar för oss att vi ska hålla den smärtande kroppsdelen stilla för att ge möjlighet till läkning. Inflammationen är en del av läkningsprocessen, tar man då inflammationshämmande läkemedel så hämmar man faktiskt kroppens immunrespons och försämrar läkningen.

    Att akut behandla smärta och inflammation är något helt annat än att långtidsbehandla. Såklart ska du inte behöva ha svåra smärtor, men risken med att vara helt smärtfri trots skada/inflammation är att du förvärrar problemen på sikt. Prata med din läkare om dina smärtor och försök få en "halvbra" korttidsbehandling istället för att riskera en kronisk skada.
  • Anonym (..)
    oskogh skrev 2018-07-19 09:34:23 följande:

    Låter lite konstigt, att man vid 1 tillfälle med råd från doktor kunna skapa kroniska problem som i gengäld blir av med problemen, mot att låta kroppen jobba på högvarv i 3-4 månader för att kunna lösa situationen. Inflammationen skapar ju även en stress i kroppen? Eller har jag helt fel där?


    Du blir ju inte av med problemen, bara de kännbara symtomen. Om du då använder en skadad arm på samma sätt som innan skadan förvärras problemen, men eftersom du döljer symtomen med smärtstillande och antiinflammatoriska märker du inte det alls. Det finns bra skäl för att inte alltid behandla muskelskador och inflammationer med alldeles för bra smärtstillande under längre tid. Smärtan är din vän i läkningen.
Svar på tråden Är detta olagligt?