Inlägg från: Anonym (Åkder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Åkder)

    Knäcka läskoden

    Hur gammal är han?

    Vår tjej som nu är 7, 5 år kan plötsligt få ihop orden. Hon har varit väldigt ointresserad och haft väldigt svårt, varit nära men inte lyckats... så vi lät det vara ett tag.

    Nu några mån senare funkar det utan att vi gjort något. Så mitt tips är mer att släppa det ett tag och låta honom själv fixa det när han är helt mogen. Viktigt att de inte tröttnar.

    Var även så med vår äldsta son. Han lärde sig alla bokstäver som 2,5,åring o vi trodde han skulle läsa tidigt. Vi försökte lite men han ville inte så vi lät det va. Plötsligt innan 1an så kunde jag bara läsa. Vet inte riktigt hur men tror det kommer naturligt när det är dags

  • Anonym (Åkder)
    Almina skrev 2018-07-19 18:55:42 följande:

    Han är 5 år. Ja, det är kanske det bästa att bara låta det vara ett tag.


    Ja men då så. Skulle absolut väntat. Kan förstå att man vill skynda på om barnet är 7 men innan dess tror jag barnet visar själv om det nu skulle vara väldigt intresserat av att lära sig så tidigt. Inte många 5 åringar som läser. Även om ni tycker att han är nära så kan det vara så att det går i etapper. Nu kanske han är fullt upptagen av att lära sig något annat o plötsligt kommer han in på läsning igen.
Svar på tråden Knäcka läskoden