Inlägg från: Anonym (men) |Visa alla inlägg
  • Anonym (men)

    Min sambos dåliga självkänsla förstör vår relation!

    Sandra8282 skrev 2018-07-28 19:21:27 följande:

    Hej fina ni!

    Jag behöver hjälp. Jag är tillsammans med en man som är ca 5 år äldre än mig. Han är 31. Och han har sååååå dålig självkänsla att de har påverkar hela vår relation sen dag ett. Först och främst har han noll självförtroende i sitt yrke vilket gör att han vägrar utbilda sig trots att jag har sagt att i hans yrke kommer han dubbla sin lön med nästan 15 tusen oc att vi kommer ha svårt med barn osv i framtiden om han ej gör det då han inte vill byta yrke. Sen misstolkar han allting, försöker hela tiden läsa mellan raderna, står ej upp för mg eller ens sig själv, en kommentar om kläder utseende osv kan få honom att krascha totalt, han har knappt några ambitioner och vi har pratat om detta i över ett år nu. Jag har försökt prata med honom och ge rådet nästan gett ultimatum att gå till en psykolog men han tar inte tag i det.

    Vad ska jag göra? Ska jag ge honom ett seriöst ultimatum nu eller ska jag bara lämna honom? Finns det hopp?


    1. Förmodligen "vägrar" han utbilda sig för att han inte vill utbilda sig! Jag har också ett yrke jag skulle kunna vidareutbilda mig i, men jag vill inte. Jag trivs med det jag gör och klarar mig på lönen. Om du tycker att ni behöver mer pengar får DU utbilda dig högre så att du får en bättre lön.
    Får jag fråga vad du och han tjänar, på ett ungefär?

    2, Misstolkar eller är det du som helt enkelt inte kan förklara ordentligt hur du menar? Varför ens kommentera kläder och annat? Om han nu kraschar av kommentarer, varför ge andra kommentarer än positiva?

    3, Varför måste man ha ambitioner? Om man är nöjd som man är? Han kanske uppnåt de ambitioner han hade med val av yrke, bostad etc?

    4, om du inte kan sluta försöka förändra honom för att passa dig ska du såklart lämna honom. Så att både han och du kan träffa någon som är rätt för er.
Svar på tråden Min sambos dåliga självkänsla förstör vår relation!