Inlägg från: Traska |Visa alla inlägg
  • Traska

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    Får jag hänga på även fast ni redan kommit en vit?

    Bakgrund

    Tvåbarnsmamma med mycket lite tid för träning. Yngsta barnet är 16 månader. Efter förlossningen har jag ont i ryggen samt slidväggsframfall, jag kan inte lyfta tungt eller springa. Jag hade egentligen gått ned alla gravidkg och vägde 63, men något hände och jag gick upp igen. Mitt stora problem är att jag gillar att fika, godis och chips klarar jag mig utan. Äter nig annars ganska nyttigt. Har PCO och hypotyreos och rubbad ämnesomsättning.

    Vikt

    70 kg

    Mål

    60 kg

    Kost

    Vegetariskt

    Träning

    Försöker få ihop till 10 000 steg om dagen, borde träna mer core när barnen somnat men jag är så trött.

  • Traska
    Loppan84 skrev 2018-08-21 22:30:27 följande:

    Såklart! Välkommen. Låter som samma som mig, hade också gått ner allt efter graviditeten men gick upp 10 kg när jag slutade amma pga jag fått riktigt dåliga matvanor under amningen plus att jag gick från långa promenader med vagn som mammaledig till stillasittande kontorsjobb. Dålig kombo. Har du också ammat? Kanske samma problem isåfall? Man tänkte ju inte på att man bränner 500-700 kcal om dagen när man ammar precis :-O


    Det var länge sedan jag ammade nu. Jag tror jag kan skylla på sommaren, glass och många mellanmål med barnen, och så något gott på kvällen med maken. Barn äter ju jämt. Har börjat jobba igen och har ett ganska intensivt jobb där jag inte hinner ned att fika. Hoppas det ger resultat.
  • Traska

    Har börjat jobba och därmed slutat fika, märker genast att sötsuget blir mindre, så skönt. I kväll har vi dock mumsat brodgeblandning.

    Hur tränar ni som fött barn? Jag älskar egentligen att springa men får obehag av mitt framfall så har lite tappat sugen. Bor på landet och har ingen möjlighet att träna på gym eller liknande

  • Traska

    Vågen visade 66,9 så -3kg, bara av att börja jobba igen ???? Har blivit förkyld nu.

    Jag tränar inte alls och det är trist, hoppas kunna börja med något när vi fått till en bra vardagsrutin. Skulle vilja prova jogging igen men vi får se. Har använt mammamage men tröttnade, har nog ändå helt okej magmuskler.

  • Traska

    Jag har slidväggsframfall, förmodligen orsakat av två stora barn ganska tätt. Min gynekolog har sagt att träning/knip inte tar bort det. Sedan är det ju alltid bra att träna bäckenbotten Ändå. Jag kommer behöva operera men först vill jag ha ett till barn.

    Jag har gjort magtestet hemma och det kändes inte som delning. Men jag behöver absolut stärka mage/rygg, kanske får ta tag i det nu

  • Traska

    Hej!

    Har varit aktiv tidigare, gått ner och tappat behovet. Slappnade av och gick upp några kilo runt jul. Vantrivs med mig själv som tusan så de måste bort. Vill väga max 65, väger nu 69,3. Har hypotyreos och PCO och lägger lätt på mig vikt som sedan är svårt att bli av med.

    Efter nyår slutade jag med godis och fikabröd, även med sylt och annat socker. Det gjorde ingen skillnad viktmässigt. Har börjat släppa på det igen.

    Jag måste inse att jag aldrig kommet att kunna vara en sådan som äter godis och fikar varje helg, det fungerar inte.

    Har småbarn och därför svårt att träna regelbundet. Går i snitt 12000 steg om dagen, med målet att komma över eller nära 100 000 steg i veckan. Ska försöka träna core hemma och springa minst 1 gång i veckan. Promenader kommer naturligt.

    Min bov är förmodligen just nu bröd, älskar att baka så när jag slutade fika började jag baka bröd, det var inte mycket bättre. Har ett intensivt jobb och äter inte mycket då, är ofta väldigt hungrig på kvällen när barnen lagt sig.

    Kör i gång med lifesum och satsar på 1500 kcal om dagen.

    Hoppas att det äg okej att jag hoppar på igen!

  • Traska

    Mina barn är 4 och 2 och visst tränar jag med dem. De är gärna med och tränar core, och en hurtig sulkypromenad går an fortfarande. Var ute och gick med stora och han cyklade. Om något år kan han cykla och jag springa bredvid.

    Åt 1500 kcal i går och 1650 idag, lite missnöjd med det. Har dock sprungit en runda på 3 km.

    Ser fram emot våren, promenaderna och springturerna kommer att bli fler.

    9 kg är fantastiskt. Har du haft samma metod hela tiden?

  • Traska

    Det har gått ganska bra. Att äta 1500 kcal kräver ju ganska bra planering, så vissa dagar har det brustit. Men i genomsnitt har jag ätit 1570 kcal/dag sedan 1/3, helt ok för att vara första veckan.

    När jag räknar kalorier hottar jag snabbt mina fallgropar. Jag äter egentligen inte så onyttigt men för mycket frukost, mellanmål och kvällsmat är mina gropar.

    Hur var det att köra 5:2? Jag har funderat på att prova men vet inte om jag törs, har ett intensivt jobb (grundskola) och är rädd att få hunger-utbrott.

    I morgon ska jag väga mig, spännande.

  • Traska

    Kalas i helgen och jag försökte planera med att spara mina kalorier, gick dock bara ned 100 g förra veckan. Det är som att de godaste kalorierna sätter sig fast ????

    Målet för den här veckan är att komma över 100 000 steg. Och hålla hårt på kalorierna. 1470/dag

    -1,2 kg sedan 1 mars.

  • Traska

    Jag kämpar på. Har lätt för att trilla dit när vi får besök men annars går det ganska bra.

    -2,5 kg sedan 1/3

    Det känns redan på kläderna och det är skönt. Jag får genast bättre självförtroende.

Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?