Inlägg från: Ingapapper |Visa alla inlägg
  • Ingapapper

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    Hej! 

    Hoppar gärna med här om jag får
    Jag vägde 76 kg från början och har sedan i slutet av juli gått ner två.
    Mitt mål är att väga 60 kg, att få bättre kondition och orka leka med mina barn.
    Det yngsta barnet är fem år. Sedan han var ett år har jag drabbats av skador som har försvårat för mig att träna, men nu hoppas jag dels att skadeproblemen ska vara över och dels att jag ska få (ta mig) lite mer tid för mig själv när barnen börjar bli större. 

    Försöker just nu att äta lite mer protein, lite mindre kolhydrater och framför allt minska ner på onödiga kalorier i form av godis, chips, glass mm. Försöker också röra mig lite tillsammans med mina barn varje kväll.

  • Ingapapper
    Loppan84 skrev 2018-08-19 09:12:06 följande:

    Har gått upp ett helg kg på ett dygn. Hur är det ens möjligt? Antar att det är mest vätska men ändå, vilket bakslag.


    Jag hade också gått upp i går, så kände mig misslyckad, men vägde mig idag igen och då var viktnedgången tillbaks Jag vet ju att det kan svänga, men vill så gärna att det ska gå nedåt....

    Känner mig frustrerad för jag har knappt några kläder jag kommer i nu till sommaren, så vill gå ner fort, samtidigt som jag tänker att jag ska vara nöjd så länge jag går ner och inte upp, även om det går långsamt. Tycker att jag ser lite smalare och mindre bylsig ut, men det märks inget när jag mäter. 
  • Ingapapper

    Är det någon som kan tipsa om någon bra sida/person att följa om man vill ha inspiration? 

    Jag följer MammaFitness och MAmovement och just nu är jag även med i en plankutmaning på nätet (skapad av "hälsa och drömliv med Ulrika"), men jag skulle gärna hitta nya sidor att inspireras/peppas av.

  • Ingapapper
    ermaaz skrev 2018-08-22 21:03:08 följande:

    En liten uppdatering.

    Vågen visade imorse -15kg. Går ner mer och mer och börjar må såååå mycket bättre! 


    Superbra jobbat!
  • Ingapapper

    Jag såg sen att på Instagram är det Olga Rönnberg och inte Mammafitness som jag följer, det är Olga som driver Mammafitness, men just nu tycker jag att hennes egen Instagram är bäst, med lite peppande saker.

    Efter hård träning behöver du kanske något mer, men jag brukar föröka ha saker hemma som jag kan äta av när jag behöver något snabbt och ändå vill undvika att stoppa i mig något onyttigt, t ex nötter/mandel(i rimlig mängd), fetaost eller färskost(10 procent), pålägg som skinka/kalkon/rostbiff eller kokta ägg.

    Har jag lite mer tid och är hungrig brukar jag kunna mixa fryst banan(delar och fryser in de som börjar bli gamla om jag köpt hem) och t ex kvarg, ingefära, bladspenat, citron eller lite diverse annat som jag har hemma

    Ett tips till den som vill äta mer protein, men som har svårt att äta kokta ägg utan något till, eller att äta mycket på morgonen, är att röra ner ett ägg i gröten om ni kokar havregrynsgröt.

  • Ingapapper

    Jag har gått ner ett kg till sedan starten, totalt tre. Är glad att det går ner, men skulle vilja att det gick fortare. Är mer irriterad över att jag lagt på mig de sista kilona alls över sommaren. Försöker tänka att så länge jag går ner så går det ändå åt rätt håll och går jag ner 3 kg till så har jag passerat 70 kg strecket åt rätt håll.

    Det positiva är att jag ändå inte har levt helt strikt, har t ex fikat när vi varit på kalas och ätit när barnen bakat/velat fika (men försöker begränsa mängden).
    De senaste två veckorna har jag också kommit igång med lite styrketräning, äntligen, och jag tror att det behövs för att få fart på förbränningen.

    Har inte mätt på två veckor, eftersom jag bara blir besviken när magen inte minskat, men tycker mig kunna se att midjan syns bättre än innan.

    Har någon av er en våg där man kan läsa av fettprocenten? Är lite sugen på att köpa en sådan.

    Annars är mitt största problem just nu nog att jag stressar och sover för lite.

  • Ingapapper

    Bra jobbat!

    Jag tänker att i december kanske man får vara glad om man inte går upp.
    Jag tänker inte hålla igen för mycket, men däremot tänka till lite på vad jag äter och inte bara äta "för att man ska när det är jul", utan hålla mig till det jag verkligen vill ha.

  • Ingapapper
    asdfgh skrev 2019-08-12 22:32:18 följande:

    Höst igen nu snart. Kör med Google Fit på min mobil och märker verkligen skillnaden på hur mycket jag rör mig när jag jobbar och när jag är ledig. Är det samma för er?


    Eftersom jag pendlar kollektivt och det innebär att jag måste gå en bit mellan tåget och jobbet, så går jag i snitt mer när jag jobbar, trotts ett ganska stillasittande jobb. . Däremot ligger vissa dagar mycket högre på semestern, än nu beroende på vad jag har gjort..

    Rör du dig mer eller mindre nu, asdfgh?


Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?